Patatesli Somon Tarifi
Patatesli Somon tarifi: Patatesli Somon için gerekli malzemeler nelerdir? Patatesli Somon nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 porsiyon
Patatesli Somon yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram füme somon ( veya ince kesilmiş somon)
- 700 gram patates
- 1 adet kuru soğan
- 1 tutam dereotu
- 4 adet yumurta
- 400 mililitre süt
- 50 gram tereyağ (ayrıca servis için biraz eritilmiş tereyağı)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tutam karabiber
Patatesli Somon tarifi nasıl yapılır?
- Soğanın kabuklarını soyun ve piyaz şeklinde doğrayın, tereyağında pembeleşene kadar kızartın ve soğumaya bırakın.
- Pişmişe yakın (zira fırında da pişecek) haşlanmış patatesleri soyup ½ cm kalınlığında halka halka doğrayın. Somon filetoyu ince füme halinde dilimlere doğrayın.
- Yaklaşık 30 x 24 cm büyüklüğünde bir borcam kaba sırayla patates, somon, dereotu, soğan dizerek bir kaç kat üst üste dizin. En son katı patatesle sonlandırın.
- Yumurta, süt, tuz ve kara biberi bir kasede çırpın ve patateslerin üzerine dökün. Dilerseniz üzerine rendelenmiş kaşar veya galete unu ile sonlandırın. En son olarak üzerine 50 gram tereyağını ince dilimlerle dağıtın.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, 50 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin ve 20 dakika dinlendikten sonra servis edin.
Patatesli Somon tarifinin püf noktası nedir?
Haşlanmış patatesleri tam pişmemiş halde dilimlerseniz dağılmasını önlersiniz.
Patatesli Somon tarifi için servis önerisi
Servis ederken üzerine erimiş tereyağı yakışıyor.