Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Patatesli Rulo Börek Tarifi

Patatesli Rulo Börek

Patatesli Rulo Börek Tarifi

Patatesli Rulo Börek tarifi: Patatesli Rulo Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Patatesli Rulo Börek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Patatesli Rulo Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 5 adet orta boy haşlanmış patates
  • 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 3 adet yufka
  • 200 gram beyaz peynir (yumuşak)

Patatesli Rulo Börek tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir kasede haşlanmış, ezilmiş patates, eritilmiş tereyağı, yumurta, tuz, kuru nane ve yoğurdu karıştırın.
  • Bir yufkayı tezgaha serin, üstüne patatesli harçtan sürün, üzerine beyaz peynir parçaları da ekleyin ve 2. yufkayı yayın yine patatesli harçtan sürüp, son kata da aynı  işlemi uygulayın.
  • Üst üste dizilmiş olan yufkaları rulo yaparak sıkıca sarın. Kenarlarındaki fazlalıkları alıp, streç filme sararak buzluğa koyun. Kolayca dilimlenmesi için yaklaşık 1,5 saat buzlukta bekletin.
  • Börek hafifçe donunca, keskin bir bıçak yardımıyla 2-3 cm kalınlığında dilimleyin.
  • Dilimleri yağlı kağıt üzerine dizin, önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana, çıtır çıtır bir görünüm elde edene kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.

Patatesli Rulo Börek tarifinin püf noktası nedir?

Börek hafif donmadan doğrarsanız, dilimler çok yassı olabilir. Tuz oranınıza peynirinizin tuz oranına göre karar verin.

Patatesli Rulo Börek tarifi için servis önerisi

Arzu edilirse fırına koymadan dilimlerin üzerine kaşar rendesi serpilebilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025