Patatesli Poğaça Tarifi
Patatesli Poğaça tarifi: Patatesli Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Patatesli Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Patatesli Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 200 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 100 mililitre sıvı yağ (1 çay bardağı)
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üstüne)
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 kahve fincanı ılık su (mayayı çözdürmek için)
- 4-4,5 su bardağı un
İç harcı için:
- 2 adet küçük boy patates
- 1 adet küçük boy soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı pul biber
- 1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı pekmez
- 1 tutam susam- çörek otu
Patatesli Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Hamur için malzemeler yoğurma kabına alınır. Maya ve şeker su ile çözdürüp aktarılır. Un kontrollü bir şekilde eklenir.
- Tüm malzemeler yoğrulur. Güzel bir hamur elde edilir. Ne çok sert ne çok yumuşak, orta bir kıvamda. Poğaça hamuru hazır.
- Mandalina büyüklüğünde bezeler alınır, yuvarlanır. Her biri el ayası boyutunda genişletilir.
- Ortasına patatesli harç eklenir ve D şeklinde kapatılır. 15 dakika tepside dinlendirilir. Yumurta sarısı pekmezle karıştırılır, üzerilerine sürülür.
- Susam serpiştirilir. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede alt üst ayarda 25-30 dakika pişirilir. İlk sıcağı geçip dinlendikten sonra servis yapılır. Afiyet olsun.