Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Patatesli Poğaça Tarifi

Patatesli Poğaça

Patatesli Poğaça Tarifi

Patatesli Poğaça tarifi: Patatesli Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Patatesli Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Patatesli Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 200 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 100 mililitre sıvı yağ (1 çay bardağı)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üstüne)
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 kahve fincanı ılık su (mayayı çözdürmek için)
  • 4-4,5 su bardağı un

İç harcı için:

  • 2 adet küçük boy patates
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı pekmez
  • 1 tutam susam- çörek otu

Patatesli Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Hamur için malzemeler yoğurma kabına alınır. Maya ve şeker su ile çözdürüp aktarılır. Un kontrollü bir şekilde eklenir.
  • Tüm malzemeler yoğrulur. Güzel bir hamur elde edilir. Ne çok sert ne çok yumuşak, orta bir kıvamda. Poğaça hamuru hazır.
  • Mandalina büyüklüğünde bezeler alınır, yuvarlanır. Her biri el ayası boyutunda genişletilir.
  • Ortasına patatesli harç eklenir ve D şeklinde kapatılır. 15 dakika tepside dinlendirilir. Yumurta sarısı pekmezle karıştırılır, üzerilerine sürülür.
  • Susam serpiştirilir. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede alt üst ayarda 25-30 dakika pişirilir. İlk sıcağı geçip dinlendikten sonra servis yapılır. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025