Patatesli Poğaça Tarifi
Patatesli Poğaça tarifi: Patatesli Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Patatesli Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Patatesli Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı instant maya
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tuz
- 6-6,5 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı şeker
İçi için:
- 5 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- 1,5 demet maydanoz
- 1 tutam karabiber
- 1 yemek kaşığı salça
Üstü için:
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı susam
- 1 çay kaşığı çörek otu
Patatesli Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Patatesleri yıkayıp, pişene kadar haşlayalım.
- Patatesler haşlanırken hamuru yoğuracağımız kaba sütü, ılık suyu, mayayı, yağı, tuzu, yumurta ve şekeri alıp karıştıralım.
- Karışıma 6 su bardağı unu ilave edelim ve yoğuralım. Ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Eğer un yetersin kaldıysa yarım su bardağı daha un ilave edip hamuru yine yoğuralım.
- Hamurun dinlenip, mayalanması için üzerini kapatıp 1 saatliğine kenara alalım.
- Haşlanan patateslerin kabuğunu soyalım ve bir kaba alalım. İyice ezelim.
- Yapışmaz tavada robottan geçirdiğimiz veya ince ince kıydığımız soğanı kavuralım. Salçayı da ekleyip kokusu çıkana kadar karıştıralım.
- Üzerine ezdiğimiz patatesleri ilave edip biraz çevirelim. Son olarak maydanozları ekleyip, karıştıralım ve altını kapatalım.
- Hamurumuz hazır olunca, küçük parçalar koparalım ve dilediğimiz şekilde açalım.
- İçlerine hazırladığımız patatesli harçtan koyalım, kapatıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
- Hamur bittiğinde, poğaçaların üzerine yumurta sürelim. Üstlerine de isteğimize göre susam veya çörek otu serpiştirelim.
- Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında, üstleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.