Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Patatesli Pirzola Kebabı Tarifi

Patatesli Pirzola Kebabı

Patatesli Pirzola Kebabı Tarifi

Patatesli Pirzola Kebabı tarifi: Patatesli Pirzola Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Patatesli Pirzola Kebabı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Patatesli Pirzola Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram kuzu pirzola
  • 2 adet patates
  • 2 adet kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı et suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Patatesli Pirzola Kebabı tarifi nasıl yapılır?

  • Pirzolayı hafif sıvıyağ ile yağlayıp kızgın bir tavada iki tarafını da 30 saniye olacak şekilde mühürleyin.
  • Ayrı bir tavada 2 kaşık tereyağı ile önce piyazlık doğranmış kuru soğanı 10-15 dakika hafif kahverengi renk alana kadar pişirin.
  • Pişirdiğiniz soğanı fırın tepsisine dökün ve aynı tavaya kalan 2 kaşık tereyağı ve 1 cm'lik yuvarlak dilimler halindeki patatesleri ekleyin.
  • Patatesleri 5 dakika hafif renk atana kadar tavada çevirin. Pişirdiğiniz patatesleri de tepsiye alın ve baharatları ekleyip soğanla birlikte karıştırın.
  • Et suyunu tepsiye dökün. Patateslerin üstüne pirzolaları dizin. Pirzolanın 2 tarafını da hafif tuzlamayı ihmal etmeyin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025