Patatesli Pirzola Kebabı Tarifi
Patatesli Pirzola Kebabı tarifi: Patatesli Pirzola Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Patatesli Pirzola Kebabı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Patatesli Pirzola Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram kuzu pirzola
- 2 adet patates
- 2 adet kuru soğan
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 3 su bardağı et suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Patatesli Pirzola Kebabı tarifi nasıl yapılır?
- Pirzolayı hafif sıvıyağ ile yağlayıp kızgın bir tavada iki tarafını da 30 saniye olacak şekilde mühürleyin.
- Ayrı bir tavada 2 kaşık tereyağı ile önce piyazlık doğranmış kuru soğanı 10-15 dakika hafif kahverengi renk alana kadar pişirin.
- Pişirdiğiniz soğanı fırın tepsisine dökün ve aynı tavaya kalan 2 kaşık tereyağı ve 1 cm'lik yuvarlak dilimler halindeki patatesleri ekleyin.
- Patatesleri 5 dakika hafif renk atana kadar tavada çevirin. Pişirdiğiniz patatesleri de tepsiye alın ve baharatları ekleyip soğanla birlikte karıştırın.
- Et suyunu tepsiye dökün. Patateslerin üstüne pirzolaları dizin. Pirzolanın 2 tarafını da hafif tuzlamayı ihmal etmeyin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin. Afiyet olsun.