Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Patatesli Pirojki Tarifi

Patatesli Pirojki

Patatesli Pirojki Tarifi

Patatesli Pirojki tarifi: Patatesli Pirojki için gerekli malzemeler nelerdir? Patatesli Pirojki nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Patatesli Pirojki yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamur için:

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 20 gram maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2-3 su bardağı un (aldığı kadar) (hamur yumuşak olmalı)

Harç için:

  • 4 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 50 gram tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı zerdeçal

Patatesli Pirojki tarifi nasıl yapılır?

  • Ilık sütün üzerine şekeri, mayanı ve miktar unu ekleyip karıştırın ve mayalanması için 10 dakika bekletin.
  • Daha sonra üzerine ılık su, duru yağ, tuz ve kalan unu ekleyip güzel hamur yoğurun. Üzerini kapatıp 1 saat dinlendirin.
  • Harç için patatesleri temizleyip doğrayın ve bir tencerede üzerine soğuk su alarak yumuşayana kadar kaynatın.
  • Başka bir tavada küçük doğranmış soğanı bir miktar tereyağında güzelce kavurun.
  • Patatesler piştikten sonra baharatları, tere yağını ve kavrulmuş soğanı üzerine ekleyip iyice karıştırın, püre haline getirin.
  • Dinlenmiş hamurdan limon iriliğinde parçalar kopararak herbirini ortadan ayırın, içine harç malzemesinden koyun ve tekrar kapatın.
  • Pirojkileri bir tavada kızgın duru yağda her iki taraftan üzerini altın renk kızartın. Bu kadar, afiyet olsun!

Patatesli Pirojki tarifinin püf noktası nedir?

Süzme yoğurt ve lahana turşusu ile servis edin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025