Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Patatesli Pamuk Poğaça Tarifi

Patatesli Pamuk Poğaça

Patatesli Pamuk Poğaça Tarifi

Patatesli Pamuk Poğaça tarifi: Patatesli Pamuk Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Patatesli Pamuk Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Patatesli Pamuk Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 paket instant maya (10 gram)
  • 3 tepeleme yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta beyazı (sarısı üzerine)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 5,5-6 su bardağı un

İç harcı için:

  • 7 adet küçük boy patates
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1/2 çay kaşığı nane
  • 1/4 çay kaşığı karabiber
  • 1 adet yumurt sarısı (üzeri için)
  • 1 tutam mavi haşhaş tohumu (üzeri için)

Patatesli Pamuk Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Hamuru için maya, toz şeker ve ılık suyu kaba alıp şeker eriyene kadar karıştıralım.
  • Arkasından süt, yağ ve yumurta beyazını ekleyelim. Son olarak tuzunu da ekleyip unu azar azar ilave ederek yoğuralım.
  • Hafif ele yapışan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim. (videoyu izlemenizi tavsiye ederim) üzerini kapatıp 1 saat mayalandıralım.
  • Yeterince mayalandığında hamurdan avuç içi kadar parçalar koparalım. Ortasına iç harcından da yerleştirip şekillendirelim.
  • Poğaçaları şekillendirip tepsiye dizdikten sonra yarım saat de tepside mayalandıralım.
  • Ayırdığımız yumurta sarısını üzerine hafifçe sürdükten sonra mavi haşhaş ile süsledim.
  • Ardından önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • İç harcı için: önce patatesleri kabuklu haliyle haşlayalım. Daha sonra kabuklarını soyup patatesleri ezelim. Ocağa bir tava alalım.
  • İçine sıvı yağı ilave ettikten sonra patatesleri ve baharatlarını ekleyelim. 1-2 dakika kavuralım. Ocaktan alıp soğumaya bırakalım. Afiyet olsun.

Patatesli Pamuk Poğaça tarifinin püf noktası nedir?

Kullanılan su bardağı 200 ml. Kullanılan çay bardağı 125 ml. Unu azar azar ekleyiniz. Kullandığınız unun markasına göre yaklaşık bir su bardağı eksik yada fazla koymanız gerekebilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025