Patatesli Otlu Gözleme Tarifi
Patatesli Otlu Gözleme tarifi: Patatesli Otlu Gözleme için gerekli malzemeler nelerdir? Patatesli Otlu Gözleme nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1.5 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
13 adet
Patatesli Otlu Gözleme yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamur için:
- 5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı su
İç harç için:
- 2 adet patates (haşlanmış)
- 1/3 demet maydanoz
- 3 dal taze soğan
- 1/4 demet dereotu
- 2-3 dal taze kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
- 1 tatlı kaşığı beyaz biber
Patatesli Otlu Gözleme tarifi nasıl yapılır?
- Önce iç harcı hazırlayın. Yeşillikleri ince ince kıyın ve haşlanmış patatesi ezin ve otlar ve baharalarla karıştırın.
- Eğer mutfak robotunuz varsa hamurun başlangıcını orada yapabilirsiniz. Yoksa içinde rahat yoğuracağınız bir kabın içerisinde başlayın.
- Unu eleyerek kaba alın, tuz ve suyun sadece 1 bardaklık kısmını ekleyerek robotu çalıştırın ya da yoğurun.
- 10 dakika boyunca yoğurduktan sonra hamurun kulak memesi kıvamında, çok çok az yapışkan olması gerekli. Eğer hamur çok sert veya kuru ise ayırdığınız yarım bardak sudan yavaş yavaş ekleyerek olması gereken kıvama getirin.
- Hamur istenilen kıvama gelince 10-15 adet bezeye bölün. Bezelerin büyüklüğü sizin yapacağınız gözlemelerin büyüklüğüne göre değişir. Eğer çok büyük tavanız veya sacınız varsa daha büyük gözlemeler yapabilirsiniz.
- Her bezeyi oklava veya merdane yardımıyla mümkün olduğunca ince açın.
- Açtığınız yuvarla yufkanın yarısına iç harcınızdan koyun ve diğer yarısını üzerine katlayın.
- Üst üste gelen kenarların ucuna bir çatalla bastırarak hem birleştirin hem de şekil verin.
- Bütün bezelere aynı işlemi yaptıktan sonra tavanızı veya sacınızı iyice ısıtın.
- Gözlemeleri tavanın boyutuna göre tek tek veya ikişer ikişer koyun ve ısıyı orta ateşe getirin.
- Her iki yüzü de kızarana, göz göz kahverengilikler oluşana kadar pişirin.
Patatesli Otlu Gözleme tarifi için servis önerisi
Sıcakken tereyağ sürerek servis edin.