Patatesli Otlu Ekmek Tarifi
Patatesli Otlu Ekmek tarifi: Patatesli Otlu Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Patatesli Otlu Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Patatesli Otlu Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Ekmek için:
- 2 adet haşlanmış patates
- 3-4 adet kuru domates
- 15-20 dal ıspanak
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 1 fincan zeytinyağı (ya da tereyağı)
- 1 fincan tulum peyniri
- 1 su bardağı yulaf ezmesi
- 1 tutam dereotu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tutam rendelenmiş muskat cevizi
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
Üst sosu için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 tutam çörek otu
- 1 tutam susam
Patatesli Otlu Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Minik doğrayıp sıcak suda beklemiş kuru domates ve ıspanakları iyice sıkıp ezilmiş patatesler ve diğer malzemeleri karıştırın.
- Biraz ele yapışan yumuşak bir hamur olacak dinlendikten sonra yağlı kağıt üzerine ele yapıştığından kaşıkla koyuyoruz ya da muffin kalıplarına paylaştırıyoruz.
- Üstüne hazırladığımız sosunu sürüp 175 derecede ısınan fırında 25~30 dakika civarı pişiyor. Afiyet olsun.
Patatesli Otlu Ekmek tarifinin püf noktası nedir?
Ispanak yerine pazı da koyabilirsiniz. Kuru domates arzuya bağlı. Çörek otu mutlaka serpin ekmeğe ayrı bir rayiha veriyor.