Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Patatesli Otlu Ekmek Tarifi

Patatesli Otlu Ekmek

Patatesli Otlu Ekmek Tarifi

Patatesli Otlu Ekmek tarifi: Patatesli Otlu Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Patatesli Otlu Ekmek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Patatesli Otlu Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Ekmek için:

  • 2 adet haşlanmış patates
  • 3-4 adet kuru domates
  • 15-20 dal ıspanak
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 fincan zeytinyağı (ya da tereyağı)
  • 1 fincan tulum peyniri
  • 1 su bardağı yulaf ezmesi
  • 1 tutam dereotu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam rendelenmiş muskat cevizi
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Üst sosu için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 tutam çörek otu
  • 1 tutam susam

Patatesli Otlu Ekmek tarifi nasıl yapılır?

  • Minik doğrayıp sıcak suda beklemiş kuru domates ve ıspanakları iyice sıkıp ezilmiş patatesler ve diğer malzemeleri karıştırın.
  • Biraz ele yapışan yumuşak bir hamur olacak dinlendikten sonra yağlı kağıt üzerine ele yapıştığından kaşıkla koyuyoruz ya da muffin kalıplarına paylaştırıyoruz.
  • Üstüne hazırladığımız sosunu sürüp 175 derecede ısınan fırında 25~30 dakika civarı pişiyor. Afiyet olsun.

Patatesli Otlu Ekmek tarifinin püf noktası nedir?

Ispanak yerine pazı da koyabilirsiniz. Kuru domates arzuya bağlı. Çörek otu mutlaka serpin ekmeğe ayrı bir rayiha veriyor.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025