Patatesli Omlet Tarifi
Patatesli Omlet tarifi: Patatesli Omlet için gerekli malzemeler nelerdir? Patatesli Omlet nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Patatesli Omlet yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet büyük boy patates
- 4 çorba kaşığı mısır unu
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber ve pulbiber
- 3 adet yumurta
- 1 çorba kaşığı susam
- 1 çorba kaşığı çörek otu
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Patatesli Omlet tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle patateslerin kabuklarını soyup güzelce yıkayalım. Yuvarlak olacak şekilde bıçakla keselim. Kalın dilimlemeyin ki kolay pişsin.
- Orta boy teflon tavaya zeytinyağını dökün. Üzerine susam serpin. Sonra bir büyük kasede mısır unu, karabiber, pul biber, tuz ekleyip karıştırın.
- Patates dilimlerini bu karışımın içine koyup güzelce elinizle harmanlayın.
- Tavaya tek tek sırayla patatesleri dizin.
- Ağzı kapalı şekilde patatesler yumuşayana kadar pişirin. Bir çatal yardımıyla arkalı önlü çevirerek pişirin.
- Patateslere çatal giriyorsa pişmiş demektir.
- Bir kasede, yumurta biraz pul biber, karabiber çok az tuz atıp iyice çırpın.
- Patateslerin üzerine eşit şekilde dökün ve kapağı kapatıp yumurtanın pişmesini sağlayın.
- Yumurta pişmeye yakin rende kasar ve çörek otu serpin.Tekrar kapağı kapatıp kaşarın erimesini sağlayın.
- Kaşar eriyince ocağın altını kapatın. Dörde bölüp servis tabaklarına aktarın. Sıcak servis edin.
- Simit tadında nefis mısır unlu patates omletimiz hazır. Afiyet olsun.
Patatesli Omlet tarifinin püf noktası nedir?
Orta ateşte dibini fazla yakmadan pişirin.