Patatesli Omlet Tarifi
Patatesli Omlet tarifi: Patatesli Omlet için gerekli malzemeler nelerdir? Patatesli Omlet nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 porsiyon
Patatesli Omlet yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet patates (haşlanmış)
- 1/2 adet kuru soğan
- 3 adet yumurta
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı su
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Patatesli Omlet tarifi nasıl yapılır?
- Soğanı yarım ay şeklinde doğrayın. Tavaya zeytinyağını, soğanları ve tuzu koyup sotelemeye başlayın.
- Yumurtaları bir kasede su ile çırpın. Haşlanmış patatesi küpler halinde doğrayın.
- Soğanlar renk almaya başlayınca patatesleri ekleyin. Patatesler hafif ısınınca yumurtayı ekleyip sapatula ile malzemeleri her yere gelecek şekilde dağıtın.
- Tavanın kenarlarındaki yumurtalar beyazlamaya başlayınca tavayı 180 derecede ısıtılmış fırına koyun ve üzeri kuruyana kadar on dakika pişirin.
- Fırınınız yoksa tavaya bir kapak kapatın ve kısık ateşte pişirmeye devam edin.
- Pişen omleti bir tabağa ters çevirip sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.