Patatesli Muska Mantısı Tarifi
Patatesli Muska Mantısı tarifi: Patatesli Muska Mantısı için gerekli malzemeler nelerdir? Patatesli Muska Mantısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
60 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Patatesli Muska Mantısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet yumurta
- 4 su bardağı un
- 4 adet orta boy patates
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı (silme) kimyon
- 1 çimdik kuru reyhan
- 2 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı yoğurt (çırpılmış)
- 1 adet küçük boy soğan
- 1 çay kaşığı tuz
Patatesli Muska Mantısı tarifi nasıl yapılır?
- 4 bardak unumuzu bir kaba eleyerek alalım. 1 yumurta, 1 çay kaşığı tuz ve suyumuzu da ekleyip yoğuralım.
- Suyun ne soğuk ne de sıcak olmamasına dikkat edelim.
- Yoğurduğumuz hamurun hafif sert olmasına dikkat edelim.
- Üçe bölelim ve dolaba koyarak 15-20 dakika kadar bekletelim.
- Patatesleri çiğ bir şekilde rendenin büyük olmayan kısmıyla rendeleyelim.
- Bir kaşık yardımıyla avucumuza alalım ve tek sıkımlık olacak ve fazla kuvvet uygulamamak kaydıyla suyunu sıkalım.
- Rendenin aynı yeriyle ufak soğanımızı da rendeleyelim.
- Soğanın da aynı şekilde suyunu sıkalım baharatları da ekleyelim ve karıştıralım.
- Hamuru oklava veya merdane yardımı ile ne çok ince ne de kalın olmayacak şekilde açalım kare olarak keselim.
- Büyüklüğünü kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
- İçine hazırladığımız patatesi koyalım ve bohça şeklinde kapatalım.
- Suyu tencerede kaynatalım. Kaynayan suya tuz ve sıvı yağ koyalım mantılarımızı atalım.
- Mantılar haşlanıncaya kadar yoğurdumuzu derin bir kaba alalım.
- Sarımsakları rendeleyip içine ekleyelim, biraz tuz atıp çırpalım.
- Ocağa ufak bir tava koyup 2 kaşık tereyağı ve tercihe göre pul biber ekleyip kızdıralım.
- Bir tabağa bir miktar mantı koyun. Üzerine yoğurt ve sostan döküp, servis edelim. Afiyet olsun.