Patatesli Mantı Tarifi
Patatesli Mantı tarifi: Patatesli Mantı için gerekli malzemeler nelerdir? Patatesli Mantı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Patatesli Mantı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
İç harcı için:
- 2 adet orta boy patates
- 1 avuç doğranmış maydanoz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1/2 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
Patatesli Mantı tarifi nasıl yapılır?
- Patatesli haşlayın, kabuklarını soyun ve ezerek püre haline getirin. İçine ince doğranmış maydanozları ve baharatlarını ilave edip güzelce karıştırın.
- Her bir kare milföy hamurunu, bıçakla 9 eşit parçaya bölün ve her bir minik karenin tam ortasına hazırladığınız harçtan bir çay kaşığı kadar koyarak, karşılıklı iki köşelerini birleştirin ve mantı şekli verin.
- Bu şekilde tüm hamuru ve iç harcı bitirin ve hazırladığınız mantıları, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üstleri kızarana dek, yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.
- Sosu için; bir tavaya tereyağını alın ve içerisine salçayı ekleyin. Salçanın kokusu çıktıktan sonra içerisine suyunu da ekleyin ve güzelce kavurun. Baharatlarını da ekleyip, altını kapatın.
- Mantılar piştikten sonra bir servis tabağına alın ve üstlerine sarımsaklı yoğurdu gezdirin. Hazırladığınız sosu da üstüne gezdirdikten sonra sıcak sıcak servis edin.
Patatesli Mantı tarifinin püf noktası nedir?
İç harcını damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz.