Patatesli Lazanya Tarifi
Patatesli Lazanya tarifi: Patatesli Lazanya için gerekli malzemeler nelerdir? Patatesli Lazanya nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Patatesli Lazanya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 10 yaprak lazanya
- 2 adet orta boy patates
- 1 adet orta boy havuç
- 1 adet kapya biber
- 2 adet orta boy çarliston biber
- 1 adet orta boy soğan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 tatlı kaşığı karabiber
- 1 kase beşamel sos
- 1 kase kaşar peyniri (rendelenmiş)
Patatesli Lazanya tarifi nasıl yapılır?
- Patatesleri ve havuçları yıkayıp soyunuz. Bir kaba rendeleyiniz. Ayrı bir yerde soğan ve biberleri ince ince doğrayınız.
- Bir tavanın içerisine soğanları ve zeytinyağını ekleyip biraz soteledikten sonra biberler ve havucu ekleyip sotelemeye devam edin.
- Daha sonra patatesleri,baharatları ve salçayı ekleyip kavurmaya devam edin ve kavrulduktan sonra ocaktan alın.
- Beşamel sos için:Ayrı bir tava da 3 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı unu kavurun. Kokusu çıktıktan sonra 1 su bardağı sütü ve tuz karabiberi ekleyip kıvam alana kadar karıştırın. Ocaktan alın.
- Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine 1 yaprak lazanya üzerine beşamel sos, hazırladığınız patatesli harç tekrar yarım kaşık beşamel sos ve 1 tutam kaşar rendesi koyduktan sonra tekrar lazanya koyup sırasıyla bu işlemi böyle devam ettirin.
- Hazırladığınız lazanyayı sıkı bir şekilde alimünyum folyaya sarıp, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 1 saat pişirin.
- En son çıkartmaya yakın folyoyu açın ve üzerine kaşar rendesi ilave edip eriyene denk fırında tutun ve sıcak servis ediniz. Afiyet olsun!