Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Patatesli Kurabiye Tarifi

Patatesli Kurabiye

Patatesli Kurabiye Tarifi

Patatesli Kurabiye tarifi: Patatesli Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Patatesli Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Patatesli Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kurabiye hamuru için:

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta beyazı
  • 125 gram margarin (yumuşatılmış)
  • 4,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

İç harcı için:

  • 2 adet büyük boy patates (haşlanmış ve ezilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1/2 çay bardağı susam

Patatesli Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Haşlayıp ezdiğiniz patateslere tuz, karabiber ve pul biberi ekleyerek iyice karıştırın ve kenara alın.
  • Başka bir kaseye un ve kabartma tozu hariç tüm kurabiye hamuru malzemelerini ekleyin ve karıştırın.
  • Un ve kabartma tozunu eleyerek kasedeki sıvı karışıma ekleyin.
  • Hamur iyice toparlanıp kıvamını aldığında ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde hafifçe yuvarlayın ve bastırarak harç koymak için hafifçe açın.
  • Hazırlamış olduğunuz patatesli harçtan her bir kurabiye hamuruna yaklaşık bir yemek kaşığı koyun.
  • Hamuru yarım ay olacak şekilde kapayın ve kapattığınız kısmı aşağıda kalacak şekilde elinizde yuvarlayarak şekil verin.
  • Şekil verdiğiniz kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine yerleştirin üstlerine bir fırça ile yumurta sarısı sürün.
  • Yumurta sarısı üzerin susam serpin ve 175 derece fırında 25 dakika pişirin. Bayatlamayan patatesli kurabiyeleriniz hazır, afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025