Patatesli Kıymalı Gül Böreği Tarifi
Patatesli Kıymalı Gül Böreği tarifi: Patatesli Kıymalı Gül Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Patatesli Kıymalı Gül Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
50 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 adet büyük boy
Patatesli Kıymalı Gül Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Börek için:
- 4 adet yufka
- 500 gram kıyma
- 2 adet soğan
- 8 adet patates
- 1/2 demet maydanoz
- 1/2 demet dereotu
- 1 çay kaşığı kırmızı biber (isteğe göre)
- 1 çay kaşığı (silme) karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Böreğin üzerine sürmek için:
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı çörek otu
Marine etmek için:
- 1,5 su bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Sos için:
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı tereyağı + zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı salça
Patatesli Kıymalı Gül Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Önce patateslerimizi haşlıyoruz. Patateslerimiz haşlanırken kıymamızı tavaya alıp kısık ateşte kavrulmaya bırakıyoruz.
- Soğanları doğrayip kıymamıza ekliyoruz. Haşlanan patateslerimizi de doğrayıp iç harca ekliyoruz, tuz ve karabiberini ekleyip biraz daha kavurup kapatıyoruz. Bu esnada yeşillikleri doğrayıp biraz soğuyan harca ekliyoruz.
- Yufkayı 4'e bölüp, geniş kısmına harçtan koyup kenarlarını kapatıp rulo yaparak, en son içe doğru katlayıp gül şeklini veriyoruz.
- Sardığımız bütün börekleri geniş bir kapta su +yağ karışımına, marine sosa batırıp çıkarıyoruz.
- Üzerine çırpılmış yumurta ve çörek otunu sürüp 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkınca üstüne yoğurt ve terayağlı salçalı sosla servis ediyoruz.nAfiyet olsun.
Patatesli Kıymalı Gül Böreği tarifinin püf noktası nedir?
Marine sosa batırdığımız böreklerimiz su ve yağı içine aldığı için çıtır çıtır ve lezzetli bir börek elde etmemizi sağlıyor. Her iki (alt-üst) tarafını batırmamız ise artı bir sağlayacaktır.