Patatesli Kıyır Poğaça Tarifi
Patatesli Kıyır Poğaça tarifi: Patatesli Kıyır Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Patatesli Kıyır Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 adet
Patatesli Kıyır Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sirke
- 4 su bardağı un (+1/2 çay bardağı daha)
Harcı İçin:
- 3 adet patates
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri İçin:
- 1 yemek kaşığı susam
- 1 yemek kaşığı çörek otu
- 2 adet yumurta
Patatesli Kıyır Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- 1 su bardağı ılık su, 1 tatlı kaşığı şeker ve mayayı bir kapta karıştırarak 5 dakika bekletelim.
- Fırını 200 derecede ısıtmaya başlayalım. Süt, sıvı yağ, sirke ve tuzu da ekleyerek tekrar karıştıralım.
- 4 su bardağı un ilave edip, yoğurmaya başlayalım.
- Kıvama gelince 30-40 dakika boyunca ılık bir yerde dinlenmeye bırakın.
- Bu sırada patates ve soğanları rendeleyelim.
- Bir tavada tereyağını eritelim ve soğanları tavaya alarak kavurmaya başlayalım.
- Rengi döndükten sonra patatesleri tavaya ilave edelim ve pişirmeye başlayalım.
- Baharatları da ekleyip, altını kapatalım.
- Hamur dinlendikten sonra parçalar kopartarak tabak genişliğinde açalım.
- İç harcını ekleyelim ve kapatalım. Kesişim yerleri alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizelim.
- 200 derece fırında 15-20 dakika üzerileri kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıktıktan sonra üzerine yağlı su sürebilirsiniz.
- Çok sürüp poğaçaları çok ıslatmamaya özen göstermenizi tavsiye ederiz. Afiyet olsun.