Patatesli Kıvrık Poğaça Tarifi
Patatesli Kıvrık Poğaça tarifi: Patatesli Kıvrık Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Patatesli Kıvrık Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 kişilik
Patatesli Kıvrık Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 1 paket yaş maya
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 adet yumurta akı
- 6 su bardağı un
İç Harcı İçin:
- 3-4 adet orta boy patates
- 1 adet soğan
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1,5 tatlı kaşığı salça
- 1/2 su bardağı maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
Patatesli Kıvrık Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Hamur için tüm malzemelerimizi bir kaba koyup yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğuruyoruz. 1 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
- Hamur mayalanırken patatesleri haşlayıp eziyoruz.
- Bir tavaya yağımızı koyup soğanları kavuralım, ardından salçasını ekleyip biraz kavuralım.
- Hazır olan soğanı patatesin üzerine döküp, baharatlarımızı, tuzu ve maydanozu da ekleyip karıştıralım.
- Mayalanan hamurdan iki beze yapalım. Bezenin birini hafif unlayarak dikdörtgen şeklinde açalım.
- Açtığımız hamurun yarısına iç harcımızdan koyup diğer yarısı ile üzerini kapatalım. Üzerine biraz bastıralım.
- Bir santim şeritler halinde kesip biraz kıvırarak kendi etrafında döndürelim. Diğer bezeye de aynı işlemi uygulayarak yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine koyalım.
- Önceden ısıtılmış 250 derece fırında altı üstü kızarana dek pişirelim. Afiyet Olsun.
Patatesli Kıvrık Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Unu kontrollü ekleyelim.