Patatesli Kaşık Dökmesi Tarifi
Patatesli Kaşık Dökmesi tarifi: Patatesli Kaşık Dökmesi için gerekli malzemeler nelerdir? Patatesli Kaşık Dökmesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 adet
Patatesli Kaşık Dökmesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet orta boy patates
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı beyaz peynir
- 3 yemek kaşığı lor peyniri
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 - 1,5 su bardağı un
Pişirmek için:
Patatesli Kaşık Dökmesi tarifi nasıl yapılır?
- Patatesleri rendeleyin ve bir tülbentin içerisine aktarıp sularını güzelce sıkın.
- Bir kabın içerisine yumurtaları çırpın. Üzerine süt ilave ederek çırpmaya devam edin. Ardından rendelenmiş patates ve peyniri ilave ederek karıştırın.
- Ardından unu da ilave ederek mücver kıvamında bir harç elde edin.
- Yağı yanmaz yapışmaz bir tavanın içerisine aktarın ve kızdırın. Kızdırdıktan sonra harçtan 1 kaşık dolusu alın. Tavanın içerisine aktarıp güzelce yayın.
- Arkalı önlü bir şekilde güzelce kızarana kadar pişirin. Ardından tavadan alıp sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun.
Patatesli Kaşık Dökmesi tarifinin püf noktası nedir?
İçerisine dilediğiniz peyniri ilave edebilirsiniz. Dökmelerinizi yaparken kaşığa yapışmaması için temiz kaşık kullanmaya özen gösterin.