Patatesli Kaşarlı Rulo Börek Tarifi
Patatesli Kaşarlı Rulo Börek tarifi: Patatesli Kaşarlı Rulo Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Patatesli Kaşarlı Rulo Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
18 adet
Patatesli Kaşarlı Rulo Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Yufka ve sosu için:
- 3 adet yufka
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
İç harcı için:
- 3 adet orta boy patates
- 2 tatlı kaşığı patates çeşnisi
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Patatesli Kaşarlı Rulo Börek tarifi nasıl yapılır?
- Patateslerin haşlayın. Haşlandıktan sonra baharatı ve tuzu ekleyip iyice ezin ve soğumaya bırakın.
- Bu sırada kaşarı rendeleyip hazırlayın. Böreğin sosunu da hazırlayıp güzelce çırpın ve bir köşeye alın.
- Patates soğuduktan sonra kaşarı ekleyip karıştırın. Sonra ilk yufkayı tezgaha açın ve sostan döküp yufkanın her yerine fırça yardımıyla sürün.
- Üzerine ikinci yufkayı açıp serin ve tekrar sostan döküp yufkanın her yerine sürün.
- Üzerine üçüncü yufkayı açıp serin ve tekrar sos döküp yufkanın her yerine sürün.
- Ardından patates harcını yuvarlak açılmış yufkanın her yerine dökerek yayın. Sonra yufkanın sol köşesini katlayın.
- Ardından yufkanın sağ köşesini katlayın. Sonra dürün sarar gibi yufkayı sarmaya başlayın. Büyük bir rulo olacak.
- Kontrollü bir şekilde ortadan ikiye kesin. Ruloların sığacağı bir borcama koyup buzdolabında 40 dakika bekletin.
- Bekletme işi bittikten sonra roluları birer parmak kalınlığında kesip yağlı kağıt serilmiş tepsinize dizin.
- Kalan sostan da üzerilerine sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Afiyet olsun.