Patatesli Kaşarlı Kalem Börek Tarifi
Patatesli Kaşarlı Kalem Börek tarifi: Patatesli Kaşarlı Kalem Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Patatesli Kaşarlı Kalem Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Patatesli Kaşarlı Kalem Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet baklavalık yufka
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 4 adet haşlanmış patates
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 150 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Araları ve üzeri için:
- 5 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Patatesli Kaşarlı Kalem Börek tarifi nasıl yapılır?
- Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyun ve henüz hafif sıcakken bir kabın içerisine aktarın.
- Üzerine tereyağını ilave edip çatal ya da ezme aparatı yardımıyla güzelce ezin.
- Tuz, karabiberi ve hafif ılıdıktan sonra da kaşar peynirlerini ekleyerek güzelce harmanlayın.
- Baklavalık yufkayı iki kat halinde tezgahın üzerine serin ve fırça yardımıyla aralarına ve üstlerine tereyağı sürün.
- İnce ince rulolar şeklinde parçalara keserek iç harcından bir miktar alın, içerisine yerleştirin ve sarın. Uçlarını margarin ya da suyla birleştirin.
- Üzerlerine fırça yardımıyla margarin sürerek 180 derecede 20-25 dakika kadar kızarana kadar pişirin. Çıkarıp eşit boyularda kalem börekler olacak şekilde kesin ve servis edin.
Patatesli Kaşarlı Kalem Börek tarifinin püf noktası nedir?
İç malzemelerini dilediğiniz malzemelerle değiştirerek de böreğinizi hazırlayabilirsiniz.