Patatesli Ispanaklı Graten Tarifi
Patatesli Ispanaklı Graten tarifi: Patatesli Ispanaklı Graten için gerekli malzemeler nelerdir? Patatesli Ispanaklı Graten nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Patatesli Ispanaklı Graten yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Graten için:
- 1 kilogram ıspanak
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet havuç
- 2 adet patates
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel sos için:
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı (tepeleme) un
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
Patatesli Ispanaklı Graten tarifi nasıl yapılır?
- Patatesleri soyup yuvarlak şekilde dilimleyin.
- Kaynar suda 5-7 dakika haşlayıp suyunu süzün.
- Sıvı yağda doğradığınız soğanı kavurun, havucu dilimleyip ekleyin. 1 kaşık salça ekleyin.
- Doğranmış ıspanakları ekleyip kavurun.
- Beşamel sos için; bir tavada tereyağı eritip unu ekleyip kavurun.
- Sütü ilave edip çırpın. Koyulaşana kadar pişirin.
- Tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın.
- Tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın. Patateslerin yarısını yağladığınız kare borcama dizin ve üzerine ıspanağın yarısını yayın.
- Beşamel sosun yarısını da ıspanağın üzerine dökerek düzeltin.
- Kalan malzemeleri aynı sıra ile tepsiye koyun.
- En üstüne beşamel sosu dönünce fırına verin pişmesine yakın en üstüne kaşar peynirini serpin. Afiyet olsun.