Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Patatesli Havuçlu Yoğurtlama Tarifi

Patatesli Havuçlu Yoğurtlama

Patatesli Havuçlu Yoğurtlama Tarifi

Patatesli Havuçlu Yoğurtlama tarifi: Patatesli Havuçlu Yoğurtlama için gerekli malzemeler nelerdir? Patatesli Havuçlu Yoğurtlama nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Patatesli Havuçlu Yoğurtlama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1/4 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 3 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1/4 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber

Patatesli Havuçlu Yoğurtlama tarifi nasıl yapılır?

  • Patatesleri yıkayın ve bir tencereye alın, üstlerini geçecek kadar su ilave edin ve pişmeye bırakın. Patatesler pişene dek yaklaşık 20 dakika bu şekilde haşlayın.
  • Patatesler haşlanırken havucu alın, kabuğunu soyun ve rendenin en ince tarafıyla rendeleyin.
  • Küçük bir tavaya zeytinyağını alıp, havuçların diriliği geçene dek soteleyin.
  • Haşlanmış olan patateslerin kabuklarını soyun ve ezerek püre haline getirin, içerisine sotelenmiş havuçları alın, güzelce karıştırın ve ince ince doğradığınız bir tutam maydanozu da ekleyerek güzelce karıştırın.
  • Baharatlarını da ilave edin ve güzelce yoğurduktan sonra elleriniz ıslatın ve bu karışımdan minik minik toplar yaparak yuvarlayın, bir servis tabağına alın.
  • Sarımsakları yoğurdun içine rendeleyin,tuzunu da katıp karıştırın. Hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu patates toplarının üstüne gezdirin.
  • Başka bir tavaya zeytin yağını alın, salçayı hafifçe kavurun, kırmızı biberi de ekleyip karıştırın ve suyu ekleyin, güzelce karıştırıp altını kapatın.
  • Hazırladığınız bu sosu da yoğurtladığınız patateslerin üstüne gezdirin.
  • Son olarak ince doğranmış maydanozlarla süsleyerek ılık ya da soğuk olarak servis edin.

Patatesli Havuçlu Yoğurtlama tarifinin püf noktası nedir?

Bu tarif için haşlamalık patates seçmeniz, daha güzel bir sonuç elde etmenizi sağlayacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025