Patatesli Havuçlu Mercimek Çorbası Tarifi
Patatesli Havuçlu Mercimek Çorbası tarifi: Patatesli Havuçlu Mercimek Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Patatesli Havuçlu Mercimek Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Patatesli Havuçlu Mercimek Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı kırmızı mercimek
- 2,5 su bardağı içme suyu
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Patatesli Havuçlu Mercimek Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Havuçları ve patatesleri ince ince doğrayın. Bir tencereye yağları ve havuçları alıp hafiften kavurmaya başlayın. Ardından üzerine yıkanmış süzdürülmüş mercimekleri ilave edin.
- Mercimekleri de birkaç dakika kavurduktan sonra salçayı da ekleyerek 1 dakika kadar kavurun. Ardından patatesleri ve tavuk suyu ve suyu ekleyerek kaynamaya bırakın.
- Patates ve mercimek iyice yumuşadığında tuz ve baharatlarını ilave edin, ardından ocaktan alıp blenderdan geçirin.
- Kıvamı çok koyu olursa su ilave ederek, sıvı olursa da hiçbir şey ilave etmeden yeniden ocağın üzerine alın ve birkaç taşım daha kaynatın. Kaynadıktan sonra sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!
Patatesli Havuçlu Mercimek Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz çorbayı sadece tavuk suyu ya da sadece et suyu kullanarak da hazırlayabilirsiniz.