Patatesli Havuçlu Mantı Tarifi
Patatesli Havuçlu Mantı tarifi: Patatesli Havuçlu Mantı için gerekli malzemeler nelerdir? Patatesli Havuçlu Mantı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Patatesli Havuçlu Mantı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Mantı için:
- 4 adet patates
- 2 adet havuç
- 1 tutam maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Üstüne:
- 3 diş sarımsak
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 100 gram kıyma
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
Patatesli Havuçlu Mantı tarifi nasıl yapılır?
- Patatesleri yıkayın ve bir tencereye alın, üstlerini geçecek kadar su ilave edin ve pişmeye bırakın.
- Patatesler pişene dek yaklaşık 20 dakika bu şekilde haşlayın.
- Patatesler haşlanırken havucu alın, kabuğunu soyun ve rendenin en ince tarafıyla rendeleyin.
- Küçük bir tavaya zeytinyağını alıp, havuçların diriliği geçene dek soteleyin.
- Haşlanmış olan patateslerin kabuklarını soyun ve ezerek püre haline getirin.
- İnce ince doğradığınız bir tutam maydanozu ekleyerek güzelce karıştırın.
- Sotelenmiş havuçları da alın ve karıştırın.
- Baharatlarını da ilave edin ve güzelce yoğurduktan sonra elleriniz ıslatın.
- Bu karışımdan minik minik toplar yaparak yuvarlayın, bir servis tabağına alın.
- Bir tavaya zeytinyağını alın, kıymayı tavaya alın ve güzelce kavurun.
- Salçayı ekleyip hafifçe kavurun, baharatları ve suyu ekleyin, güzelce karıştırıp fokurdayana dek bekleyin ve altını kapatın.
- Sarımsakları yoğurdun içine rendeleyin, tuzunu da katıp karıştırın. Hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu patates toplarının üstüne gezdirin.
- Hazırladığınız bu sosu da yoğurtladığınız patateslerin üstüne gezdirin.