Patatesli Gül Böreği Tarifi
Patatesli Gül Böreği tarifi: Patatesli Gül Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Patatesli Gül Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
16 kişilik
Patatesli Gül Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Börek için:
- 6 adet  orta boy patates
- 1/2 bağ  taze soğan
- 8-10 dal  maydanoz
- 1/2 çay bardağı  sıvı yağ
- 2 adet  yufka
- 1 tatlı kaşığı  tuz
- 1 çay kaşığı  karabiber
- 1 çay kaşığı  pul biber
Sosu için:
- 1 su bardağı  sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı  un
- 1,5 yemek kaşığı  nişasta
Üzeri için:
- 1 adet  yumurta sarısı
- 1/2 çay kaşığı  zerdeçal
- 1 yemek kaşığı  su
- 1 tatlı kaşığı  haşhaş
Patatesli Gül Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Patatesleri haşlayıp kabuğunu soyun ve ezici ile ezin. Maydanoz ve taze soğanı ince ince doğrayıp patatese ekleyin, sıvı yağ ve baharatları da ilave edip karıştırın.
- Yufkayı ikiye katlayıp 4 eşit parçaya kesin. Toplam 1 yufkadan 8 parça elde edeceğiz.nSos malzemelerini karıştırıp fırça ile tek kat yufkanın üzerine sostan eşit olarak sürün.
- Geniş olan kısma bir miktar iç harç yerleştirip fazla sıkmadan rulo şeklinde sarın ve içe doğru kıvırarak gül şekli verin. Uç kısmının açılmaması için suya batırın.
- Küçük bir kasede yumurta sarısı, su ve zerdeçalı karıştırıp fırça ile böreğin üzerine sürün. Haşhaş serperek önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Patatesli Gül Böreği tarifinin püf noktası nedir?
Yumurta sarısına zerdeçal ekleme sebebimiz yumurta kokusunun önüne geçmesi için. Dilerseniz üzerine çörek otu ya da susam serpebilirsiniz. İç malzeme olarak ıspanak, kıyma ya da peynirli harç kullanabilirsiniz.