Patatesli Gül Böreği Tarifi
Patatesli Gül Böreği tarifi: Patatesli Gül Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Patatesli Gül Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
16 kişilik
Patatesli Gül Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Börek için:
- 6 adet orta boy patates
- 1/2 bağ taze soğan
- 8-10 dal maydanoz
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yufka
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Sosu için:
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1/2 çay kaşığı zerdeçal
- 1 yemek kaşığı su
- 1 tatlı kaşığı haşhaş
Patatesli Gül Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Patatesleri haşlayıp kabuğunu soyun ve ezici ile ezin. Maydanoz ve taze soğanı ince ince doğrayıp patatese ekleyin, sıvı yağ ve baharatları da ilave edip karıştırın.
- Yufkayı ikiye katlayıp 4 eşit parçaya kesin. Toplam 1 yufkadan 8 parça elde edeceğiz.nSos malzemelerini karıştırıp fırça ile tek kat yufkanın üzerine sostan eşit olarak sürün.
- Geniş olan kısma bir miktar iç harç yerleştirip fazla sıkmadan rulo şeklinde sarın ve içe doğru kıvırarak gül şekli verin. Uç kısmının açılmaması için suya batırın.
- Küçük bir kasede yumurta sarısı, su ve zerdeçalı karıştırıp fırça ile böreğin üzerine sürün. Haşhaş serperek önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Patatesli Gül Böreği tarifinin püf noktası nedir?
Yumurta sarısına zerdeçal ekleme sebebimiz yumurta kokusunun önüne geçmesi için. Dilerseniz üzerine çörek otu ya da susam serpebilirsiniz. İç malzeme olarak ıspanak, kıyma ya da peynirli harç kullanabilirsiniz.