Patatesli Et Sote Tarifi
Patatesli Et Sote tarifi: Patatesli Et Sote için gerekli malzemeler nelerdir? Patatesli Et Sote nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Patatesli Et Sote yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 300 gram kuşbaşı dana eti
- 3 adet patates
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- 1 adet büyük boy soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet havuç
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Patatesli Et Sote tarifi nasıl yapılır?
- Soğanları ve patatesleri küp şeklinde doğrayın. Havuçları da doğrayın.
- Bir tava veya tencereyi ocağa alın. Yağı ısıtın ve eti ekleyerek sotelemeye başlayın.
- Ardından soğanları ekleyin. Sotelemeye devam edin. Salçayı ekleyin ve kavurun.
- Soğanlar karamelize olmaya başladığında doğradığınız sebzeleri ve bezelyeleri ekleyin. Güzelce soteleyin.
- Son olarak baharatlarını ekleyin ve üzerini biraz geçecek kadar sıcak su ekleyin.
- Yemek kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve bir kapak kapatarak pişmesini sağlayın.
- Havuç ve patatesler pişince 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
- Sıcak bir şekilde servis edin. Afiyet olsun.
Patatesli Et Sote tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz domateslerin kabuklarını soyarak, domates ekleyebilir veya farklı sebzeler ile alternatifler üretebilirsiniz.