Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Patatesli Et Sote Tarifi

Patatesli Et Sote

Patatesli Et Sote Tarifi

Patatesli Et Sote tarifi: Patatesli Et Sote için gerekli malzemeler nelerdir? Patatesli Et Sote nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Patatesli Et Sote yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 300 gram kuşbaşı dana eti
  • 3 adet patates
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet havuç
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Patatesli Et Sote tarifi nasıl yapılır?

  • Soğanları ve patatesleri küp şeklinde doğrayın. Havuçları da doğrayın.
  • Bir tava veya tencereyi ocağa alın. Yağı ısıtın ve eti ekleyerek sotelemeye başlayın.
  • Ardından soğanları ekleyin. Sotelemeye devam edin. Salçayı ekleyin ve kavurun.
  • Soğanlar karamelize olmaya başladığında doğradığınız sebzeleri ve bezelyeleri ekleyin. Güzelce soteleyin.
  • Son olarak baharatlarını ekleyin ve üzerini biraz geçecek kadar sıcak su ekleyin.
  • Yemek kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve bir kapak kapatarak pişmesini sağlayın.
  • Havuç ve patatesler pişince 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
  • Sıcak bir şekilde servis edin. Afiyet olsun.

Patatesli Et Sote tarifinin püf noktası nedir?

Dilerseniz domateslerin kabuklarını soyarak, domates ekleyebilir veya farklı sebzeler ile alternatifler üretebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025