Patatesli Erişte Pilavı Tarifi
Patatesli Erişte Pilavı tarifi: Patatesli Erişte Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Patatesli Erişte Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Patatesli Erişte Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram erişte veya ev yapımı kesme hamur
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı yeşil mercimek (haşlanmış)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 adet patates (halka kesilmiş, kızartılmış)
- 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Üzeri İçin:
- 1 yemek kaşığı çırpılmış yoğurt
Patatesli Erişte Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- Erişteleri, 2 tatlı kaşığı tuz ile birlikte kaynayan suda yaklaşık 10 dakika pişirin ve suyunu süzdürün.
- Yeşil mercimekleri haşlayın.
- Haşlanan mercimekler ile pişen eriştelerin bir kasede birleştirin. Tuzunu kontrol ettikten sonra karabiberini de ekleyin.
- Halka kesilmiş patatesleri kızmış sıvı yağda kızartın.
- Geniş ve yayvan bir pilav tenceresine kızarttığınız patatesleri yanlarına da gelecek şekilde dizin.
- Üzerine erişte- yeşil mercimek karışımının tamamını koyun ve spatula yardımıyla yayın.
- Eritilmiş tereyağını üzerine yayıp, kapağını kapatıp kısık ateşte kontrollü olarak 25 dakika pişirin.
- Piştikten sonra pilavı büyük bir tabak veya tahta üzerine ters çevirerek sunuma hazırlayın.
- Servis ederken arzuya göre çırpılmış yoğurt ile servis edebilirsiniz, afiyet olsun.