Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Patatesli Erişte Pilavı Tarifi

Patatesli Erişte Pilavı

Patatesli Erişte Pilavı Tarifi

Patatesli Erişte Pilavı tarifi: Patatesli Erişte Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Patatesli Erişte Pilavı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Patatesli Erişte Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram erişte veya ev yapımı kesme hamur
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı yeşil mercimek (haşlanmış)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 adet patates (halka kesilmiş, kızartılmış)
  • 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

Üzeri İçin:

  • 1 yemek kaşığı çırpılmış yoğurt

Patatesli Erişte Pilavı tarifi nasıl yapılır?

  • Erişteleri, 2 tatlı kaşığı tuz ile birlikte kaynayan suda yaklaşık 10 dakika pişirin ve suyunu süzdürün.
  • Yeşil mercimekleri haşlayın.
  • Haşlanan mercimekler ile pişen eriştelerin bir kasede birleştirin. Tuzunu kontrol ettikten sonra karabiberini de ekleyin.
  • Halka kesilmiş patatesleri kızmış sıvı yağda kızartın.
  • Geniş ve yayvan bir pilav tenceresine kızarttığınız patatesleri yanlarına da gelecek şekilde dizin.
  • Üzerine erişte- yeşil mercimek karışımının tamamını koyun ve spatula yardımıyla yayın.
  • Eritilmiş tereyağını üzerine yayıp, kapağını kapatıp kısık ateşte kontrollü olarak 25 dakika pişirin.
  • Piştikten sonra pilavı büyük bir tabak veya tahta üzerine ters çevirerek sunuma hazırlayın.
  • Servis ederken arzuya göre çırpılmış yoğurt ile servis edebilirsiniz, afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025