Patatesli Çıtır Mantı Tarifi
Patatesli Çıtır Mantı tarifi: Patatesli Çıtır Mantı için gerekli malzemeler nelerdir? Patatesli Çıtır Mantı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Patatesli Çıtır Mantı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 paket baklavalık yufka
- 3 adet orta boy patates
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 diş sarımsak
- 1 kase yoğurt
Patatesli Çıtır Mantı tarifi nasıl yapılır?
- Patateslerimizi rendeleyip suyunu sıkıyoruz ve tavaya alıyoruz.
- Soğanları doğrayıp aynı tavaya ekliyoruz.
- Az sıvıyağda kavuruyoruz.
- Kavrulunca baharatlarını ekliyoruz.
- Yufkaları orta boy kare olacak şekilde kesiyoruz, yağ sürüyoruz ve iç harcımızdan bolca ekliyoruz.
- Bohça şeklinde kapatıp çeviriyoruz.
- 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
- Sarımsaklı yoğurt hazırlayıp üzerine döküyoruz. üzerine yağ kızdırıyoruz.Servis ediyoruz. Afiyet olsun.