Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Patatesli Çıtır Mantı Tarifi

Patatesli Çıtır Mantı

Patatesli Çıtır Mantı Tarifi

Patatesli Çıtır Mantı tarifi: Patatesli Çıtır Mantı için gerekli malzemeler nelerdir? Patatesli Çıtır Mantı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Patatesli Çıtır Mantı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1/2 paket baklavalık yufka
  • 3 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 diş sarımsak
  • 1 kase yoğurt

Patatesli Çıtır Mantı tarifi nasıl yapılır?

  • Patateslerimizi rendeleyip suyunu sıkıyoruz ve tavaya alıyoruz.
  • Soğanları doğrayıp aynı tavaya ekliyoruz.
  • Az sıvıyağda kavuruyoruz.
  • Kavrulunca baharatlarını ekliyoruz.
  • Yufkaları orta boy kare olacak şekilde kesiyoruz, yağ sürüyoruz ve iç harcımızdan bolca ekliyoruz.
  • Bohça şeklinde kapatıp çeviriyoruz.
  • 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Sarımsaklı yoğurt hazırlayıp üzerine döküyoruz. üzerine yağ kızdırıyoruz.Servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025