Patatesli Çıtır Börek Tarifi
Patatesli Çıtır Börek tarifi: Patatesli Çıtır Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Patatesli Çıtır Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
Patatesli Çıtır Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Börek İçin:
- 15 adet baklavalık yufka
- 1/4 su bardağı sıvı yağ (50 ml)
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tepeleme yemek kaşığı un (25 gram)
- 1 çay kaşığı tuz
İçi İçin:
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 3-4 adet orta boy patates (küçük küpler halinde kesilmiş)
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı çekilmiş tane karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
Üzeri İçin:
- 1 adet orta boy yumurt sarısı (kalan sosa karıştırmak için)
- 1 yemek kaşığı susam
- 1 yemek kaşığı çörek otu
Patatesli Çıtır Börek tarifi nasıl yapılır?
- Soğan, patates, tuz ve baharatlar zeytinyağında sotelenir.
- Sos malzemeleri büyük bir kasede çırpılır. İki yufka üst üste koyulur. Sos sürülür, bir yufka daha koyulup tekrar sos sürülür (toplam 3 yufka olacak).
- Kısa kenara iç harç yerleştirilip rulo yapılır. Tüm yufkalar bitene kadar işleme devam edilir. Toplam 5 adet rulo, pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklı yerleştirilir. Her rulo dört eşit parçaya kesilir.
- Kalan sosa yumurta konup çırpılır. Parçaların üzerine bolca sos sürülüp susam ve çörek otu serpilir. 20 dakika sosun çekmesi beklenir.
- 180 derece alt-üst ayarda ısıtılan fırının en alt rafında üzeri kızarana (30-40 dakika) kadar kontrollü olarak pişirilir. Sıcak servis edilir. Afiyet olsun.
Patatesli Çıtır Börek tarifinin püf noktası nedir?
Üzerine dökülen sos tamamen çekildikten sonra fırına verilir.