Patatesli Börek Tarifi
Patatesli Börek tarifi: Patatesli Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Patatesli Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Patatesli Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet orta boy patates
- 2 adet orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 5 adet yufka
Patatesli Börek tarifi nasıl yapılır?
- Bol suda yıkadığınız patatesleri, derin bir tencere içerisinde üzerini geçecek şekilde suda yumuşayana kadar haşlayın.
- İç harcı için kuru soğanları yemeklik doğrayın. Sıvı yağını tavada kızdırdıktan sonra soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavurun.
- Biber salçası, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyerek soteleme işlemini sürdürün.
- Haşlanan patatesleri süzün ve kabuklarını soyun. Karıştırma kabına aktardığınız patatesleri bir çatal veya patates ezici yardımıyla püre haline getirin.
- Böreğin sosu için yoğurt, yumurta ve sıvı yağı küçük bir kapta karıştırın.
- Fırın kabını az miktarda sıvı yağıyla yağlayın. 4 eşit parçaya böldüğünüz yufkalardan bir adet alın. Yoğurtlu sos karışımından üzerine sürün ve patatesli harçtan bir miktar koyarak yufkayı sarın.
- Yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Sarmış olduğunuz yufkaların üzerine yumurta sarısı sürerek çörek otu serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
- Fırından çıkan sıcak böreği dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyet olsun.
Patatesli Börek tarifinin püf noktası nedir?
Yoğurtlu sos karışımı ile böreğin yumuşacık olmasını sağlarsınız.
Patatesli Börek tarifi için servis önerisi
Böreğinizi maydonoz yaprakları ile süsleyip servis edebilirsiniz.