Patatesli Balık Köftesi Tarifi
Patatesli Balık Köftesi tarifi: Patatesli Balık Köftesi için gerekli malzemeler nelerdir? Patatesli Balık Köftesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Patatesli Balık Köftesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 450 gr. somon veya mezgit fileto
- 1 adet büyük boy patates
- 2 adet defne yaprağı
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
- 1 yemek kaşığı maydanoz
- 1 yemek kaşığı frenk soğanı
- 1/2 su bardağı bayat ekmek
- 1 adet yumurta
- 3-4 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
- 1/2 çay kaşığı beyaz biber
- 1/2 çay kaşığı kişniş
Patatesli Balık Köftesi tarifi nasıl yapılır?
- Patatesi soyup ufak ufak doğrayın ve bir tencereye alın. Üzerlerine geçecek kadar su ve bir miktar tuz ekleyin. Kaynamaya başlayınca altını kısın, 15 dakika kadar pişirin.
- Balığı süt ve defne yapraklarıyla beraber bir tavaya alın. Kaynayana kadar ısısını yüksek tutun kaynamaya başlayınca altını kısın ve 10 dakika boyunca bu şekilde pişirin.
- Haşlanan patateslerin suyunu süzüp ezin. İçerisine bütün baharatları ekleyin.
- Patates baharatlar ve otlarla iyice harmanlandıktan sonra içerisine balığı parçalara bölerek ekleyin.
- Balıkları çok ezmeden patates püresi ile karıştırın.
- Elinizi ve tezgahınızı unlayıp balıklı harçtan parçalar alın. Yaklaşık 1 parmak kalınlığında ve 2,5 cm çapında yuvarlaklar yapın.
- Yumurtayı çırpın ve bütün köfteleri önce yumurtaya sonra bayat ekmek kırıntılarına bulayıp 30 dakikalığına dinlenmeleri için buzdolabına kaldırın.
- Yağı iyice kızdırın. Balık köftelerini altın rengi olana kadar kızartın.
- Kızaran köftelerin fazla yağını havlu kağıt üzerine koyarak alıp servise hazırlayın.
Patatesli Balık Köftesi tarifi için servis önerisi
Yanında tartar sos ile servis ediniz. (tarifi sitemizde bulabilirsiniz)