Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Patatesli Bal Kabağı Çorbası Tarifi

Patatesli Bal Kabağı Çorbası

Patatesli Bal Kabağı Çorbası Tarifi

Patatesli Bal Kabağı Çorbası tarifi: Patatesli Bal Kabağı Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Patatesli Bal Kabağı Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Patatesli Bal Kabağı Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 dilim bal kabağı
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 2 adet kereviz sapı
  • 2 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 6 su bardağı su

Patatesli Bal Kabağı Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle bal kabaklarımızı yeşil yer kalmayacak şekilde soyup, dilimleyip düdüklü tenceremizin dibine yerleştiriyoruz.
  • Patates, havuç ve kereviz sapını doğrayıp tencereye ilave ediyoruz.
  • 6 su bardağı kaynamış suyu tencereye döküyoruz.
  • Zeytinyağını, karabiberi, tuzu ve pul biberi ekleyip düdüklü tenceremizin ağzını kapatıyoruz ve 20 dakika pişmeye bırakıyoruz.
  • Çorbamız piştikten sonra pürüzsüz bir hale gelene kadar blender ile çekiyoruz. Afiyet olsun.

Patatesli Bal Kabağı Çorbası tarifinin püf noktası nedir?

Dilerseniz 6 su bardağı su yerine; 4 su bardağı su 1 su bardağı süt 1 su bardağı et ya da tavuk suyu ekleyebilirsiniz. Üzerini süslemek için dere otundan faydalanabilirsiniz. Yanına bol sarımsaklı yoğurtlu bir makarna yaparak güzel bir akşam menüsü ortaya çıkarabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025