Patatesli Bal Kabağı Çorbası Tarifi
Patatesli Bal Kabağı Çorbası tarifi: Patatesli Bal Kabağı Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Patatesli Bal Kabağı Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kase
Patatesli Bal Kabağı Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 dilim bal kabağı
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 2 adet kereviz sapı
- 2 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı pul biber
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 6 su bardağı su
Patatesli Bal Kabağı Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle bal kabaklarımızı yeşil yer kalmayacak şekilde soyup, dilimleyip düdüklü tenceremizin dibine yerleştiriyoruz.
- Patates, havuç ve kereviz sapını doğrayıp tencereye ilave ediyoruz.
- 6 su bardağı kaynamış suyu tencereye döküyoruz.
- Zeytinyağını, karabiberi, tuzu ve pul biberi ekleyip düdüklü tenceremizin ağzını kapatıyoruz ve 20 dakika pişmeye bırakıyoruz.
- Çorbamız piştikten sonra pürüzsüz bir hale gelene kadar blender ile çekiyoruz. Afiyet olsun.
Patatesli Bal Kabağı Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz 6 su bardağı su yerine; 4 su bardağı su 1 su bardağı süt 1 su bardağı et ya da tavuk suyu ekleyebilirsiniz. Üzerini süslemek için dere otundan faydalanabilirsiniz. Yanına bol sarımsaklı yoğurtlu bir makarna yaparak güzel bir akşam menüsü ortaya çıkarabilirsiniz.