Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Patatesli Avcı Böreği Tarifi

Patatesli Avcı Böreği

Patatesli Avcı Böreği Tarifi

Patatesli Avcı Böreği tarifi: Patatesli Avcı Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Patatesli Avcı Böreği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Patatesli Avcı Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet yufka
  • 3 adet haşlanmış patates
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Yufkalara sürmek için:

  • 1/2 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Börekleri kaplamak için:

  • 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı galeta unu

Kızartmak için:

  • 2 su bardağı sıvı yağ

Patatesli Avcı Böreği tarifi nasıl yapılır?

  • İç harcı için soğanı küp küp doğrayın ve 3 yemek kaşığı sıvı yağda pembeleşinceye dek kavurun.Kavrulmuş soğana haşlanmış patatesi ekleyin ve ezerek karıştırın. Tuzunu ve biberini de ekledikten sonra güzelce karıştırın ve ocaktan alın.
  • Yufkaları dörde bölün.
  • Her bir parçanın içini bir fırça yardımıyla su ve yap karışımı ile ıslatın ve hazırladığınız patatesli harçtan en geniş ucuna bir yemek kaşığından biraz fazla olacak şekilde serin.
  • Üstüne de rendelenmiş kaşar peynirinden bir kaşık kadar serin ve yufkayı genişçe bir sigara böreği gibi sarın.
  • Hazırladığınız börekleri önce çırpılmış yumurtaya ardından da galeta ununa güzelce bulayın.
  • Isıtılmış sıvı yağda arkalı önlü nar gibi kızarana dek pişirin.
  • Tüm börekleri aynı şekilde kızartın. Ardından sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025