Patatesli Avcı Böreği Tarifi
Patatesli Avcı Böreği tarifi: Patatesli Avcı Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Patatesli Avcı Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Patatesli Avcı Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yufka
- 3 adet haşlanmış patates
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Yufkalara sürmek için:
- 1/2 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Börekleri kaplamak için:
- 2 adet yumurta
- 1,5 su bardağı galeta unu
Kızartmak için:
Patatesli Avcı Böreği tarifi nasıl yapılır?
- İç harcı için soğanı küp küp doğrayın ve 3 yemek kaşığı sıvı yağda pembeleşinceye dek kavurun.Kavrulmuş soğana haşlanmış patatesi ekleyin ve ezerek karıştırın. Tuzunu ve biberini de ekledikten sonra güzelce karıştırın ve ocaktan alın.
- Yufkaları dörde bölün.
- Her bir parçanın içini bir fırça yardımıyla su ve yap karışımı ile ıslatın ve hazırladığınız patatesli harçtan en geniş ucuna bir yemek kaşığından biraz fazla olacak şekilde serin.
- Üstüne de rendelenmiş kaşar peynirinden bir kaşık kadar serin ve yufkayı genişçe bir sigara böreği gibi sarın.
- Hazırladığınız börekleri önce çırpılmış yumurtaya ardından da galeta ununa güzelce bulayın.
- Isıtılmış sıvı yağda arkalı önlü nar gibi kızarana dek pişirin.
- Tüm börekleri aynı şekilde kızartın. Ardından sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!