Patates Yatağında Mantar Tarifi
Patates Yatağında Mantar tarifi: Patates Yatağında Mantar için gerekli malzemeler nelerdir? Patates Yatağında Mantar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Patates Yatağında Mantar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 adet taze patates
- 1 tatlı kaşığı iri çekilmiş deniz tuzu
- 1 tatlı kaşığı iri çekilmiş karabiber
- 6 adet mantar
- 4-5 adet maydanoz yaprağı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 50 gram parmesan peyniri
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Patates Yatağında Mantar tarifi nasıl yapılır?
- Taze patateslerin kabuklarını iyice temizleyin.
- Fırını 180 dereceye ayarlayın.
- Patatesleri ortadan ikiye bölün ve iri çekilmiş tuz, karabiber ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağını, fırın tepsisine dizilmiş patateslerin üzerine eşit olacak şekilde ilave edin.
- Geniş bir tavayı ısıtın. Tereyağını eritin.
- Eriyen tereyağında temizlenmiş mantarları sotelyin.
- Mantarlar suyunu salıp geri çekince tuzu ve karabiberi ilave edin ve ocaktan alın.
- Patateslerin içi yumuşayıncaya kadar fırınlayın. Fırınlanmış patateslerin üzerine sotelenmiş mantarları ilave edin.
- Mantarların üzerine parmesan peynirini de ilave edin ve tekrar fırınlayın.
- Peynirler hafif eriyinceye kadar yaklaşık 2-3 dakika pişirin ve servis etmeden önce maydanoz yapraklarıyla lezzetlendirin ve işte hazır. Afietler olsun!
Patates Yatağında Mantar tarifinin püf noktası nedir?
Patateslerin kabuklarını soymak istemiyorsanız temiz bir bulaşık süngeriyle iyice temizleyebilirsiniz. Maydanoz yapraklarını fırından çıkardıktan sonra koymalısınız. Aksi takdirde yapraklar yanacak ve acımsı bir tat oluşturacaktır.