Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Patates ve Enginarlı Sebze Graten Tarifi

Patates ve Enginarlı Sebze Graten

Patates ve Enginarlı Sebze Graten Tarifi

Patates ve Enginarlı Sebze Graten tarifi: Patates ve Enginarlı Sebze Graten için gerekli malzemeler nelerdir? Patates ve Enginarlı Sebze Graten nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Patates ve Enginarlı Sebze Graten yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 8 adet bebek patates (haşlanmış)
  • 8 adet enginar kalbi (konserve)
  • 300 gram istiridye mantarı
  • 2 adet közlenmiş biber (konserve)
  • 3 dilim kızarmış ekmek (parçalanmış)
  • 1 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Patates ve Enginarlı Sebze Graten tarifi nasıl yapılır?

  • Haşlanmış patatesler, enginarlar ve mantarları iri parçalar halinde doğrayın.
    n
  • Derin ve büyük bir tavayı yüksek ateşte ısıtın.
    n
  • Isınan tavaya zeytinyağı, patatesler, enginarlar, mantarlar, tuz ve ezilmiş sarımsakları ekleyip 5 dakika soteleyin.
    n
  • Sotelenen sebzeleri orta boy fırın kabına alın.
    n
  • Sebzelerin üzerine şeritler halinde közlenmiş biberleri dizin.
  • Biberlerin üzerine kaşar peynirleri ve kızarmış ekmekler koyup 200 derecelik fırında peynirler eriyene kadar pişirin ve sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025