Patates ve Enginarlı Sebze Graten Tarifi
Patates ve Enginarlı Sebze Graten tarifi: Patates ve Enginarlı Sebze Graten için gerekli malzemeler nelerdir? Patates ve Enginarlı Sebze Graten nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Patates ve Enginarlı Sebze Graten yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 8 adet bebek patates (haşlanmış)
- 8 adet enginar kalbi (konserve)
- 300 gram istiridye mantarı
- 2 adet közlenmiş biber (konserve)
- 3 dilim kızarmış ekmek (parçalanmış)
- 1 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Patates ve Enginarlı Sebze Graten tarifi nasıl yapılır?
Haşlanmış patatesler, enginarlar ve mantarları iri parçalar halinde doğrayın.
nDerin ve büyük bir tavayı yüksek ateşte ısıtın.
nIsınan tavaya zeytinyağı, patatesler, enginarlar, mantarlar, tuz ve ezilmiş sarımsakları ekleyip 5 dakika soteleyin.
nSotelenen sebzeleri orta boy fırın kabına alın.
nSebzelerin üzerine şeritler halinde közlenmiş biberleri dizin.
- Biberlerin üzerine kaşar peynirleri ve kızarmış ekmekler koyup 200 derecelik fırında peynirler eriyene kadar pişirin ve sıcak servis edin. Afiyet olsun.