Patates Topları Tarifi
Patates Topları tarifi: Patates Topları için gerekli malzemeler nelerdir? Patates Topları nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
Patates Topları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet orta boy patates
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1/2 tatlı kaşığı muskat cevizi rendesi
- 1 tatlı kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
- 1 adet havuç
- 1/2 demet maydanoz ( veya fesleğen)
- 2 yemek kaşığı haşhaş tohumu
Patates Topları tarifi nasıl yapılır?
- Patatesleri iyice yıkadıktan sonra su dolu bir tencere de haşlanmaya bırakın.
- Maydanozları incecik kıyın, havucu rendenin en ince yeriyle rendeleyin.
- Haşlanan patatesleri mümkün olduğunca sıcakken soyun ve hemen ezin.
- Sıcakken tereyağı ve yumurtayı ekleyip ezmeye ve karıştırmaya devam edin.
- Tuz ve muskatı da ekleyip şöyle bir karıştırın.
- Soğumaya bırakın ki iyice katılaşsın.
- Soğuduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve isteğinize göre havuca, maydanoza veya haşhaşa bulayıp servis tabağına alın.
Patates Topları tarifinin püf noktası nedir?
Patatesleri iyi haşlayın sert kalmasın ama çok haşlayıp da parçalanmasına da izin vermeyin.
Patates Topları tarifi için servis önerisi
Dilerseniz bulamak için kırmızı biber ve çörek otu da kullanabilirsiniz ama yemek açısından en lezzetli olanlar bizim kullandıklarımız.