Patates Topları Tarifi
Patates Topları tarifi: Patates Topları için gerekli malzemeler nelerdir? Patates Topları nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Patates Topları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 600 gram patates (buharda haşlanmış, iyice ezilmiş)
- 1 adet yumurta sarısı
- 50 gram patates unu (ya da patates nişastası)
- 1 yemek kaşığı tereyağı (yumuşak)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
Patates Topları tarifi nasıl yapılır?
- Buharda haşlanmış ve ezilmiş patateslerin ilk sıcaklığı geçince içine patates unu, tuz, baharatlar, tereyağı ve yumurta sarısı ilave edilip, homojen bir karışım olacak şekilde yoğurulur.
- Yumuşak ve düzgün bir hamur olması gerekir.
- Eğer çok ihtiyaç duyulursa biraz daha dikkatlice patates unu daha ilave edilebilir.
- Ceviz büyüklüğünde toplar yapılır. Yuvarlarken ihtiyaç duyulursa el patates ununa bulanarak toplar yapılabilir.
- Bir tencerede suyu kaynatılır, tuz ilave edilir.
- Kaynadıktan sonra altını kısılır, orta ateşte patates topları içine atılır.
- Yaklaşık 15 dakika sonra patatesler yüzmeye başlayınca bir tabağa alınır.
- Sıcak olarak yemeğin yanında servis edilir. Afiyet olsun.