Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Patates Topları Tarifi

Patates Topları

Patates Topları Tarifi

Patates Topları tarifi: Patates Topları için gerekli malzemeler nelerdir? Patates Topları nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Patates Topları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 600 gram patates (buharda haşlanmış, iyice ezilmiş)
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 50 gram patates unu (ya da patates nişastası)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (yumuşak)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi

Patates Topları tarifi nasıl yapılır?

  • Buharda haşlanmış ve ezilmiş patateslerin ilk sıcaklığı geçince içine patates unu, tuz,  baharatlar, tereyağı ve yumurta sarısı ilave edilip, homojen bir karışım olacak şekilde yoğurulur.
  • Yumuşak ve düzgün bir hamur olması gerekir.
  • Eğer çok ihtiyaç duyulursa biraz daha dikkatlice patates unu daha ilave edilebilir.
  • Ceviz büyüklüğünde toplar yapılır. Yuvarlarken ihtiyaç duyulursa el patates ununa bulanarak toplar yapılabilir.
  • Bir tencerede suyu kaynatılır, tuz ilave edilir.
  • Kaynadıktan sonra altını kısılır, orta ateşte patates topları içine atılır.
  • Yaklaşık 15 dakika sonra patatesler yüzmeye başlayınca bir tabağa alınır.
  • Sıcak olarak yemeğin yanında servis edilir. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025