Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Patates Tavası Tarifi

Patates Tavası

Patates Tavası Tarifi

Patates Tavası tarifi: Patates Tavası için gerekli malzemeler nelerdir? Patates Tavası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Patates Tavası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay bardağı beyaz peynir

Patates Tavası tarifi nasıl yapılır?

  • Patateslerinizi içi su dolu bir tencerenin içerisine aktarın. Çok yumuşamamalarına özen göstererek, orta sertlikte olana dek haşlayın.
  • Ardından çıkarıp soğuk suyun altında kabuklarını soyun ve rendeleyin.
  • Rendelenmiş patateslerinizi bir kaba alın. Üzerine baharatları, tuzu ve peyniri ilave ederek güzelce karıştırın.
  • Tavanıza 1 tatlı kaşığı kadar tereyağı ilave edin. Tereyağı eriyince hazırladığınız patatesli karışımı tavaya azar azar aktarıp kaşık yardımıyla güzelce bastırarak düzeltin.
  • Altı güzelce kızarınca üzerine bir kapak kapatın ve ters çevirip patates tavanızı kapağın üzerine alın. Tavanıza geriye kalan tereyağını ilave edin. Yağ eridiğinde patatesi tavaya yeniden aktarın. Pişmeyen yüzeyi alt tarafta kalacak.
  • Alt kısmı da pişince servis tabağına alın. Sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!

Patates Tavası tarifinin püf noktası nedir?

Patateslerinizin yumuşacık bir şekilde haşlanmamasına dikkat edin. Bir yüzeyi pişince diğer yüzeyini pişirmek için bir kapak yardımıyla ters çevirmeye çalışın. Yüzeyleri pişirmeden önce tavanızı mutlaka yağlayın. İçerisine dilerseniz farklı peynirler de ilave edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025