Patates Rulo Mezesi Tarifi
Patates Rulo Mezesi tarifi: Patates Rulo Mezesi için gerekli malzemeler nelerdir? Patates Rulo Mezesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Patates Rulo Mezesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Meze için:
- 4 adet orta boy  patates
 - 1 avuç  ince doğranmış dereotu
 - 1/2 adet  limon suyu
 - 1 çay kaşığı  tuz
 - 1 çay kaşığı  karabiber
 
İç dolgusu için:
- 2/3 kavanoz  garnitür
 - 4-5 adet  kornişon salatalık turşusu (küp küp doğranmış)
 - 1 avuç  haşlanmış mısır
 - 6 yemek kaşığı  süzme yoğurt
 - 2 diş  sarımsak
 - 1 çay kaşığı  tuz
 
Üstü için:
- 1/2 su bardağı  çırpılmış yoğurt
 - 1 çay kaşığı  toz kırmızı biber
 
Patates Rulo Mezesi tarifi nasıl yapılır?
- Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyun ve bir çatal yardımıyla püre haline getirin.
 - Hazırladığınız patates püresine, ince doğranmış dereotunu, limon suyunu, tuz ve karabiberi ilave edip güzelce karıştırın.
 - İç dolgusu için, ayrı bir kaba süzme yoğurdu alın ve çok az bir miktar su ilave ederek bir çatal yardımıyla güzelce çırpın. Kremamsı bir kıvam elde edeceksiniz.
 - İçerisine sarımsakları rendeleyin ve güzelce karıştırın. Hazırladığınız bu sarımsaklı yoğurda; garnitürü, mısırı, kornişon turşusunu ve tuzu ekleyip güzelce harmanlayın.
 - Hazırladığınız iç dolgusunu üstüne her yerini kaplayacak şekilde yayın, kenarlarda hafifçe boşluk bırakmaya özen gösterin.
 - Streç filmin yardımıyla patates püresini rulo şeklinde sıkı sıkı sarın. Üstünü tekrar streç filmle güzelce kaplayın ve buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
 - Servisten önce dolaptan alın, streç filmden çıkartıp bir tabağa koyun ve üstüne çırpılmış yoğurtla toz kırmızı biber gezdirdikten sonra dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.