Patates Rulo Mezesi Tarifi
Patates Rulo Mezesi tarifi: Patates Rulo Mezesi için gerekli malzemeler nelerdir? Patates Rulo Mezesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Patates Rulo Mezesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Meze için:
- 4 adet orta boy patates
- 1 avuç ince doğranmış dereotu
- 1/2 adet limon suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
İç dolgusu için:
- 2/3 kavanoz garnitür
- 4-5 adet kornişon salatalık turşusu (küp küp doğranmış)
- 1 avuç haşlanmış mısır
- 6 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
Üstü için:
- 1/2 su bardağı çırpılmış yoğurt
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Patates Rulo Mezesi tarifi nasıl yapılır?
- Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyun ve bir çatal yardımıyla püre haline getirin.
- Hazırladığınız patates püresine, ince doğranmış dereotunu, limon suyunu, tuz ve karabiberi ilave edip güzelce karıştırın.
- İç dolgusu için, ayrı bir kaba süzme yoğurdu alın ve çok az bir miktar su ilave ederek bir çatal yardımıyla güzelce çırpın. Kremamsı bir kıvam elde edeceksiniz.
- İçerisine sarımsakları rendeleyin ve güzelce karıştırın. Hazırladığınız bu sarımsaklı yoğurda; garnitürü, mısırı, kornişon turşusunu ve tuzu ekleyip güzelce harmanlayın.
- Hazırladığınız iç dolgusunu üstüne her yerini kaplayacak şekilde yayın, kenarlarda hafifçe boşluk bırakmaya özen gösterin.
- Streç filmin yardımıyla patates püresini rulo şeklinde sıkı sıkı sarın. Üstünü tekrar streç filmle güzelce kaplayın ve buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
- Servisten önce dolaptan alın, streç filmden çıkartıp bir tabağa koyun ve üstüne çırpılmış yoğurtla toz kırmızı biber gezdirdikten sonra dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.