Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Patates Püresi Yatağında Et Tarifi

Patates Püresi Yatağında Et

Patates Püresi Yatağında Et Tarifi

Patates Püresi Yatağında Et tarifi: Patates Püresi Yatağında Et için gerekli malzemeler nelerdir? Patates Püresi Yatağında Et nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Patates Püresi Yatağında Et yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Et için:

  • 500 gram dana eti
  • 400 gram mantar
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2 adet domates
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 1/2 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 tutam tuz

Patates püresi için:

  • 3 adet orta boy patates
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 avuç kaşar peyniri
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Patates Püresi Yatağında Et tarifi nasıl yapılır?

  • Etlerimizi kuşbaşı doğrayalım. Soğan, biber, domatesi çok küçük olmayacak şekilde keselim.
  • Mantarlarımızı ince ince keselim. Et, domates, mantar, soğan biberlerimizi düdüklü tencereye koyalım.
  • Baharatlarını da ekleyip hepsini elimizle karıştıralım. Son olarak suyu koyalım.
  • Düdüklü tenceremizin kapağını kapatıp ocağa alalım ve 25 dakika pişirelim.
  • Patates püresini yaparken patateslerimizin kabuğunu soyup büyük parçalar halinde keselim iyice yumuşayana kadar pişirelim.
  • Patatesimizi süzelim ve bir kaba alalım.
  • Kaşar, tereyağı ve sütü ekleyip blendırdan geçirelim. (kaşıkla da yapabilirsiniz)
  • Tabağımıza patates püresini koyup iyice bir yayalım.
  • Üzerine etlerimizi düzenli bir şekilde koyalım.
  • En son olarak maydanoz koyup servis edelim. Afiyet olsun.

Patates Püresi Yatağında Et tarifi için servis önerisi

Sıcak servis ediniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025