Patates Püresi Yatağında Et Tarifi
Patates Püresi Yatağında Et tarifi: Patates Püresi Yatağında Et için gerekli malzemeler nelerdir? Patates Püresi Yatağında Et nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
7 porsiyon
Patates Püresi Yatağında Et yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Et için:
- 500 gram dana eti
- 400 gram mantar
- 1 adet büyük boy soğan
- 2 adet domates
- 3 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 1/2 çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 tutam tuz
Patates püresi için:
- 3 adet orta boy patates
- 1/2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 avuç kaşar peyniri
- 1 tatlı kaşığı tuz
Patates Püresi Yatağında Et tarifi nasıl yapılır?
- Etlerimizi kuşbaşı doğrayalım. Soğan, biber, domatesi çok küçük olmayacak şekilde keselim.
- Mantarlarımızı ince ince keselim. Et, domates, mantar, soğan biberlerimizi düdüklü tencereye koyalım.
- Baharatlarını da ekleyip hepsini elimizle karıştıralım. Son olarak suyu koyalım.
- Düdüklü tenceremizin kapağını kapatıp ocağa alalım ve 25 dakika pişirelim.
- Patates püresini yaparken patateslerimizin kabuğunu soyup büyük parçalar halinde keselim iyice yumuşayana kadar pişirelim.
- Patatesimizi süzelim ve bir kaba alalım.
- Kaşar, tereyağı ve sütü ekleyip blendırdan geçirelim. (kaşıkla da yapabilirsiniz)
- Tabağımıza patates püresini koyup iyice bir yayalım.
- Üzerine etlerimizi düzenli bir şekilde koyalım.
- En son olarak maydanoz koyup servis edelim. Afiyet olsun.
Patates Püresi Yatağında Et tarifi için servis önerisi
Sıcak servis ediniz.