Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Patates Püresi Tarifi

Patates Püresi

Patates Püresi Tarifi

Patates Püresi tarifi: Patates Püresi için gerekli malzemeler nelerdir? Patates Püresi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Patates Püresi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 6 adet orta boy patates
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber (arzuya göre)

Patates Püresi tarifi nasıl yapılır?

  • Kabukları soyulmuş patateslerinizi tencere alın ve üzerini geçecek kadar su ilave edin.
  • Ardından yumuşayana kadar pişmeye bırakın. Patateslerinizin pişip pişmediğini bir bıçak yardımıyla kontrol edin.
  • Yumuşayan patateslerinizin suyunu süzdürün. Üzerine tereyağı ilave ederek güzelce ezin.
  • Ardından tuz, karabiber ve sütü ekleyerek güzelce, pürüzsüz bir kıvam alana kadar ezmeye devam edin.
  • Patates püreniz hazır! Afiyet olsun.

Patates Püresi tarifinin püf noktası nedir?

Düdüklü tencerede daha kısa sürede patates püresi hazırlayabilirsiniz.Patatesleri kabuklu ya da kabuksuz olarak içme suyunda haşladıktan sonra da süt ve tereyağı ilavesiyle patates püresi hazırlayabilirsiniz.

Patates Püresi tarifi için servis önerisi

Servisi öncesinde patates püresine rendelenmiş beyaz peynir ya da incecik doğranmış maydanoz katabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025