Patates Püreli, Limonlu Tavuk Tarifi
Patates Püreli, Limonlu Tavuk tarifi: Patates Püreli, Limonlu Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Patates Püreli, Limonlu Tavuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Patates Püreli, Limonlu Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet fileto tavuk göğsü (zeytinyağı ve kuru baharatlar ile marine edilmiş)
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kapari
- 2 adet defne yaprağı
- 2 cl. beyaz şarap
- 4 cl. limon suyu
- 100 gram krema
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 1/4 çay kaşığı karabiber
- 1 diş sarımsak
Patates püresi için:
- 2 adet orta boy haşlanmış patates
- 1 yemek kaşığı krema
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1/4 çay kaşığı zerdeçal
Patates Püreli, Limonlu Tavuk tarifi nasıl yapılır?
- Limonlu sos için; sarımsağı incecik kıyın. Zeytinyağını tavada kızdırın. Sarımsak, kapari, limon dilimleri, ve defne yapraklarını tavaya aktarın.
- Limon suyu, tuz, karabiber ve beyaz şarabı da ekledikten sonra tüm malzemeyi yüksek ateşte soteleyin.
- Azar azar kremayı ilave edin. Ocağın altını kıstıktan sonra sosu 2- 3 dakika kadar kaynatın.
- Marinasyonda bekletilmiş, fileto tavuk göğsünü kızdırılmış ızgarada ters yüz ederek kızartın.
- Izgarada pişirdiğiniz tavuk göğsünü sos tavasına yerleştirin. 2- 3 dakika daha sos ile birlikte kaynatın.
- Patates püresi için; haşlanmış patatesleri, krema, tereyağı ve zerdeçal ilavesi ile ezerek, karıştırın.
- Hazırladığınız patates püresini servis tabağına alın. Son olarak; sos ile pişen fileto tavuk göğsünü alarak, orta kısmına yerleştirin.
- Kalan sosu üzerine gezdirdikten sonra bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Patates Püreli, Limonlu Tavuk tarifinin püf noktası nedir?
Defne yapraklarını son olarak kaynayan sos karışımından alın.Patates püresine eklediğiniz zerdeçal parlaklık verir.