Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Patates Pastası Tarifi

Patates Pastası

Patates Pastası Tarifi

Patates Pastası tarifi: Patates Pastası için gerekli malzemeler nelerdir? Patates Pastası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Patates Pastası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 9 adet patates
  • 4 adet havuç
  • 4 adet mor havuç
  • 6 diş sarımsak
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 avuç ince doğranmış maydanoz
  • 3 adet taze soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Patates Pastası tarifi nasıl yapılır?

  • Patatesleri yıkayın ve derin bir tencereye alın. Üstlerini geçecek kadar su doldurup, ocağın altını açın ve haşlanmaya bırakın.
  • Patatesler haşlanırken; mor havuçları yıkayıp soyun ve rendeleyin. Bir tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağını alın ve mor havuçları dirilikleri gidene dek pişirin.
  • Mor havuçlar piştikten sonra içine 2 diş sarımsak rendeleyin, güzelce karıştırın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra süzme yoğurtla karıştırın ve bir kenara ayırın.
  • Normal havuçları yıkayın, soyun ve rendeleyin. Bir tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağını alın ve havuçları dirilikleri gidene dek pişirin.
  • Havuçlar piştikten sonra içine 2 diş sarımsak rendeleyin ve iyice karıştırıp ayrı bir yere alın.
  • Maydanozları ve taze soğanı ince ince doğrayın ve bir kenara alın.
  • Patatesler haşlandıktan sonra kabuklarını soyun. 3 tanesini alın ve bir mutfak robotuna atın, üstüne mor havuçlu karışımı koyun ve iyice püre haline gelene dek robottan çekin.
  • Bir kek kalıbının içini streç filmle kaplayın ve hazırladığınız mor havuçlu patates püresini kek kalıbına dökün. Bir kaşığın tersiyle iyice bastırıp üstünü düzleştirin.
  • 3 adet daha patates alın ve mutfak robotuna koyun, üstüne turuncu havuçları ilave edin ve iyice püre haline gelene dek robottan çekin. Hazırladığınız turuncu havuçlu patates püresini kek kalıbına koyduğunuz mor havuçlu patates püresinin üstüne dökün ve bir kaşığın tersiyle güzelce düzleştirin.
  • Kalan 3 patatesi alın ve üstüne doğranmış maydanoz ve taze soğanı da ilave edip mutfak robotuna atın. Tuz, karabiber, zeytinyağı ve kalan 2 diş sarımsağı da ekleyin. İyice püre haline gelene dek robottan çekin ve kek kalıbındaki havuçların üstüne döküp, kaşığın tersiyle güzelce düzleştirin.
  • Kek kalıbının üstünü de streç filmle kaplayın ve buzdolabına koyun. Bu şekilde minimum 2 saat buzdolabında dinlendirin ve ardından çıkartıp kek kalıbını bir servis tabağına ters çevirin.
  • Streç filmin yardımıyla kalıptan kolayca çıkacaktır. Streç filmi üstünden alın ve dilimleyerek servis edin.

Patates Pastası tarifinin püf noktası nedir?

Patateslerinizin haşlamalık patates olması daha lezzetli bir sonuç almanızı sağlayacaktır. Patatesleri haşlarken tencereye tuz ve limon suyu eklerseniz patatesleriniz hem daha lezzetli olur hem de renkleri daha sarı olur. İsteğe göre mor havuçlu kısma yoğurt koymayabilirsiniz. Ya da servis ederken üstüne yoğurt gezdirebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025