Patates Oturtma Tarifi
Patates Oturtma tarifi: Patates Oturtma için gerekli malzemeler nelerdir? Patates Oturtma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 porsiyon
Patates Oturtma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Oturtma için:
- 4 adet büyük boy patates
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 500 gram orta yağlı kıyma
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 4 adet sivri biber
- 1,5 su bardağı domates konservesi (küp küp kesilmiş) (veya 2 adet domates)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
Üzeri için:
- 250 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Patates Oturtma tarifi nasıl yapılır?
- Patatesleri soyup ince yuvarlaklar halinde doğrayın. Fırın tepsisine yayıp 2 yemek kaşığı zeytinyağıyla yağlayıp hafifçe tuzlayın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirip kenara alın.
- Kalan zeytinyağını ve tereyağını ocağa alın. Kıymayı kavurmaya başlayın. Renk alıp suyunu çekince sarımsak ve soğanı da ekleyip kavurmaya devam edin.
- Salça, küp küp kesilmiş konserve domates ve ince kıydığınız sivri biberi de ekleyip kavurmaya devam edin.
- Domatesler suyunu salıp biberler yumuşayınca ocağı kısık ateşe alın ve tüm baharatları ekleyip karıştırın. Kapağını kapatıp bir 5-6 dakika daha bu şekilde pişirin. Ardından ocaktan alın.
- Oturtmayı hazırlayacağınız borcamı hafifçe yağlayıp, patateslerin yarısını tabanına dizin.
- Hazırladığınız kıymalı harcı üzerine döküp eşit bir şekilde yayın.
- Kalan patatesleri kıymalı harcın üzerine dizdikten sonra rendelenmiş kaşar peynirini de üzerine serpip güzelce dağıtın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fanlı fırında 10 dakika, ardından sadece ızgara kısmını açarak 7-8 dakika daha pişirin. Üstü kızarınca ocaktan alın.
- Fırından çıkardıktan sonra 10-15 dakika kadar dinlendirin. Dilimleyip servis edin, afiyet olsun!