Patates Musakka Tarifi
Patates Musakka tarifi: Patates Musakka için gerekli malzemeler nelerdir? Patates Musakka nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Patates Musakka yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 250 gram kıyma
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 4 su bardağı sıcak su
Üzeri İçin:
Patates Musakka tarifi nasıl yapılır?
- Patatesleri soyun ve halka halka dilimleyin. Derince bir kızartma tenceresine ay çiçek yağını alın ve patatesleri arkalı önlü, yarı pişmiş olacak şekilde kızartın.
- Kızarttığınız patatesleri kağıt havlu serilmiş bir tabağa alın.
- Patatesleri kızartırken bir yandan da soğanı soyup, yıkayın ve küp küp doğrayın.
- Yapışmaz tabanlı bir tencereye zeytinyağını alın ve doğradığınız kuru soğanları içine atıp, pembeleşene dek kavurun.
- Soğanlar kavrulunca sarımsakları üstüne rendeleyin ve kıymayı ekleyin. Kıyma suyunu salıp, tekrar çekene dek kavurun.
- Kıyma da kavrulunca salçaları ve baharatları ekleyip, salçanın kokusu çıkana dek kavurun.
- Üstüne yaklaşık 2 su bardağı kadar sıcak su ekleyip, ara ara kontrol ederek 15 dakika kadar pişmeye bırakın.
- Harcınız piştikten sonra, geniş ve yapışmaz tabanlı bir tencereye bir sıra kızarttığınız patateslerden, bir sıra harçtan olacak şekilde tüm malzemeyi kat kat yerleştirin.
- Üstlerine çıkacak kadar daha sıcak su ilavesi yapın, yaklaşık 2 su bardağı kadar. Bu şekilde kapağı kapalı olarak 15 dakika daha pişmeye bırakın.
- Ara ara kontrol edin, patatesler yumuşadığında yemeğiniz hazır demektir.
- Patates musakkayı üstüne kıyılmış maydanozlarla süsleyerek sıcak sıcak servis edin.
Patates Musakka tarifinin püf noktası nedir?
Patatesleri kızartırken tam olarak kızartmamalısınız, yarı pişmiş şekilde bırakırsanız, kıymalı sos ile birlikte de piştiklerinde dağılmamış olurlar.