Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Patates Mantısı Tarifi

Patates Mantısı

Patates Mantısı Tarifi

Patates Mantısı tarifi: Patates Mantısı için gerekli malzemeler nelerdir? Patates Mantısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Patates Mantısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Mantı için:

  • 5 adet orta boy patates
  • 10 dal maydanoz
  • 10 dal dereotu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Sosu için:

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 4-5 yemek kaşığı süzme yoğurt

Patates Mantısı tarifi nasıl yapılır?

  • Patatesleri soyup küp küp doğrayın. Tuzlu bol suda haşlayın.
  • Maydanoz ve dereotunu doğrayın.
  • Haşlanmış olan patates, maydanoz, dereotu, tuz ve baharatları karıştırın elinizle ezerek yoğurun.
  • Elinizde çanak şekli verin.
  • Sosu hazırlayın ve üzerine dökün. Afiyet olsun.

Patates Mantısı tarifinin püf noktası nedir?

Sade yoğurt ile servis edebileceğiniz gibi daha çok mantı tadı almak isterseniz yoğurdunuza sarımsak eklemeyi unutmayın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025