Patates Keki Tarifi
Patates Keki tarifi: Patates Keki için gerekli malzemeler nelerdir? Patates Keki nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kek kalıbı
Patates Keki yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı (bir parmak eksik) sıvı yağ (180 mililitre)
- 3 adet yumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak)
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı pul biber
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 3 adet patates (haşlanmış, küp doğranmış)
- 1/4 demet dereotu (doğranmış)
- 4 dal taze soğan (doğranmış)
- 2 yemek kaşığı rendelenmiş mozarella peyniri (ya da kaşar peyniri)
- 1 yemek kaşığı susam
- 1 yemek kaşığı sarımsaklı yoğurt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 çay kaşığı pul biber
Patates Keki tarifi nasıl yapılır?
- Süt, yumurta ve sıvı yağı geniş bir kaseye alın. Bir mikser yardımıyla çırpın.
- Baharatlar, un ve kabartma tozunu ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Haşlanmış ve küp doğranmış patatesleri karşıma ilave edin.
- Üzerine doğranmış dereotu ve taze soğan dökün. Rendelenmiş mozarella peynirini ekleyin.
- Bir spatula yardımıyla alttan üstte doğru karıştırın.
- Yağlanmış bir kek kalıbına karışımı boşaltın. Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin.
- 200 derecelik fırında 25 dakika pişirin.
- Dilimleyip, üzerine sarımsaklı yoğurt ve pul biberle erittiğiniz tereyağını dökerek servis edin. Afiyet olsun.