Patates Kavurması Tarifi
Patates Kavurması tarifi: Patates Kavurması için gerekli malzemeler nelerdir? Patates Kavurması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Patates Kavurması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 avuç doğranmış maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Patates Kavurması tarifi nasıl yapılır?
- Patatesleri güzelce yıkayın ve bir tencereye koyun.
- Üstünü geçecek kadar su ve biraz tuz ilave edip ocağa alın.
- Patatesler haşlanana dek yaklaşık 20 dakika kaynatın. Patatesler haşlandıktan sonra kabuklarını soyun ve küp küp dilimleyin.
- Soğanları ince ince doğrayın ve bir tavaya aldığınız yağın içinde pembeleşinceye dek kavurun. Ardından salçayı ekleyin ve birkaç dakika daha kavurduktan sonra, doğradığınız patatesleri ilave edin. Üstüne maydanozları da ekleyin.
- Tuz ve karabiber ilave edin ve yüksek ateşte birkaç dakika daha kavurup altını kapatın. Hazırladığınız patates kavurmasını bir servis tabağına alın, ince doğranmış taze soğanlarla süsleyerek servis edin.