Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Patates Kavurması Tarifi

Patates Kavurması

Patates Kavurması Tarifi

Patates Kavurması tarifi: Patates Kavurması için gerekli malzemeler nelerdir? Patates Kavurması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Patates Kavurması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 6 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 avuç doğranmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Patates Kavurması tarifi nasıl yapılır?

  • Patatesleri güzelce yıkayın ve bir tencereye koyun.
  • Üstünü geçecek kadar su ve biraz tuz ilave edip ocağa alın.
  • Patatesler haşlanana dek yaklaşık 20 dakika kaynatın. Patatesler haşlandıktan sonra kabuklarını soyun ve küp küp dilimleyin.
  • Soğanları ince ince doğrayın ve bir tavaya aldığınız yağın içinde pembeleşinceye dek kavurun. Ardından salçayı ekleyin ve birkaç dakika daha kavurduktan sonra, doğradığınız patatesleri ilave edin. Üstüne maydanozları da ekleyin.
  • Tuz ve karabiber ilave edin ve yüksek ateşte birkaç dakika daha kavurup altını kapatın. Hazırladığınız patates kavurmasını bir servis tabağına alın, ince doğranmış taze soğanlarla süsleyerek servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025