Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Patates Kavurma Tarifi

Patates Kavurma

Patates Kavurma Tarifi

Patates Kavurma tarifi: Patates Kavurma için gerekli malzemeler nelerdir? Patates Kavurma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Patates Kavurma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet orta boy patates
  • 2 adet orta boy yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çimdik zerdeçal
  • 2 dal dereotu
  • 1 çimdik tuz
  • 1 çimdik karabiber
  • 200 mililitre su
  • 2 tepeleme tatlı kaşığı nohut unu
  • 1 çimdik toz kırmızı biber
  • 4 silme yemek kaşığı zeytinyağı

Patates Kavurma tarifi nasıl yapılır?

  • Patatesleri küp küp, biberleri ince ince, sarımsakları minik, dereotunu incecik biçimde doğrayın.
  • Zeytinyağını aldığınız tavada patatesleri sürekli ve küçük dokunuşlarla kavurun. İstenilen yumuşaklığa yüksek ateşte kısa bir sürede gelecektir.
  • İçerikteki baharatları istediğiniz ayarda dökerek patatese yedirdikten sonra biberleri ve sarımsakları da tavaya alıp kavurmaya devam edin.
  • Hazır hale gelen sebzelerin üzerine harcı için hazırladığımız nohut unlu karışımı yavaş yavaş yedirerek dökün. Bu sırada ateş yüksek olmalı. Piştikten sonra servis edin, afiyet olsun.

Patates Kavurma tarifinin püf noktası nedir?

Harcın su ve tat ayarını kendinize göre yapmanızı tavsiye ederim. Benim vermiş olduğum su ve un oranı kendi zevkime göredir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025